Vasi szál a jordán pénzváltó kivégzésének ügyében

A kőszegi pénzváltót és a lukácsházi takarékszövetkezetet ugyanaz a tettes rabolta ki. A vasi pénzintézetekre specializálódott fővárosi rablóbanda egyik tagját meggyanúsították egy a közelmúltban elkövetett gyilkossággal is.

Angyal László

A vasi rendőrök erről is beszámoltak keddi sajtótájékoztatójukon.

Budapest után ezúttal helyben tájékoztatták a sajtó munkatársait a vasi rendőrök dr. Halmosi Zsolt főkapitány, dr. Tánczi Tibor bűnügyi igazgató, Tánczos István, a bűnügyi osztály helyettes vezetője, Balogh Gábor kiemelt főnyomozó a négytagúra bővült (újabb rabló, a 47 éves   M. G.  került időközben a rács mögé) fővárosi rablóbanda ügyeiről.

Azt továbbra is vizsgálják, miért éppen megyénkben hajtottak végre rablásokat a gyanúsítottak, akik közül  H. J.-t (34) immáron emberölés miatt is felelősségre vonják.

Novemberben a főváros nyolcadik kerületében egy jordán pénzváltót lőttek le. A gyanú szerint H. J.  akkor végzett áldozatával, amikor a férfi bevitte az óvodába gyermekét, majd visszatért az autójához.  

Elvitte ugyan a férfi irattáskáját, de a pénz nagy részét otthagyta: 50 millió volt valutában és a forintban az áldozat ruházatában. (A banda  egyik tagja, V. S. (35) sofőrként segítette társát. A vizsgálat eddigi adatai szerint nem tudta, mire készül H. J. )

Ugyancsak H. J. volt, aki október 19-én kora reggel az ötödik kerületben - miközben egy ismerősével kutyát sétáltatott - gázpisztollyal kirabolta az OTP Bank két alkalmazottját.    

Egyikük biztonsági őr volt, akinek táskájában egy pisztoly és hat lőszer volt. Utóbb kiderült, hogy H. J. a 170 ezer forintos rablás után visszasétált ismerőséhez, és azt mondta: ugye teljesen olyan volt, mint a filmekben? 

A rendőrök szerint nem ezzel a fegyverrel lőtték le a pénzváltót, ezt a pisztolyt a rendőrség feltételezése szerint  Kőszegen és Lukácsházán használta az elkövető.

Méghozzá  M. G.

Ő volt az, aki november  20-án kirabolta Kőszegen, a Léka utcában lévő pénzváltót. Ugyancsak járt Lukácsházán, ahová hívta társát, L. R.-t is, de aznap őt más ügyben gyanúsítottként hallgatták ki a fővárosi rendőrök.    

Egyébként M. G. mintegy 800 ezer forintot zsákmányolt a Savaria Takarékszövetkezet lukácsházi fiókjának kirablásakor. 
 
Dr. Halmosi Zsolt a vasi főkapitány nem feledkezett el arról, hogy két, az utóbbi hetekben Szombathelyen elkövetett  takarékszövetkezeti fegyveres rablás felderítésével  még adósak. Egyúttal  üzent is az elkövetőknek.

"Nem aludhatnak nyugodtan, mert a nyomozók gőzerővel dolgoznak mindkét ügyben."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!