A CES 2010 legidiótább termékei

A világ legnagyobb szórakoztató elektronikai vásárán, a Las Vegasban megrendezett CES-en évről évre bemutatják a legújabb, legmenőbb, leglegebb high-tech elektronikai eszközöket. Igen ám, viszont ahol túl sok a leg, ott előbb utóbb lesz leggázabb, és legnevetségesebb is. Az utóbbiakból nyújtunk most összeállítást négy oldalban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

EarVibe

Az EarVibe névre keresztelt fülhallgató az egyik legbénább termák a CES-en. A dobhártyaszaggató cucc fizikailag vibrál a fülünkben a zene ritmusára. A hatása sajnos kivétel után is érezhető...

iType

Ez az izé lehetővé teszi, hogy teljes méretű, QWERTY billentyűzettel írjon üzenetet iPhone-nal. Az még oké, hogy kényelmes, de ezzel elveszi az okostelefonok egyik legnagyobb előnyét, a hordozahaságot.

Phubby

Ez a rugalmas telefontartó bizgentyű értelmetlenebb, mint az eddigiek. Igaz, a csuklópántba helyezett telefon minden egyes rezdülését érezni, de miért nem jó, ha zsebünkben van?

Sonim: a "törhetetlen"

Ez a telefon nem is lett volna rossz ötlet. Elég masszív kinézete van. Körülbelül olyan, mint egy diszkó kidobója, csak telefonban. A masina kibírja még a víz alá merülést is... Egy helyes kis történet az idei CES-ről: a BBC két riportere demonstrálni próbálta a telefon tudását - sikerrel. Az alábbi videó szerint a telefon tényleg vízálló, viszont közel sem olyan törhetetlen, mint hittük eddig. A korábbi változat, az XP1-es tényleg sokat kibírt:

 

 

Addig az új, most bemutatott XP3-as meglepett mindenkit. Talán leginkább a tervezőit:

 

 

OLDALTÖRÉS: Születés előtti oktató rendszer, Android alapú mikró, luxus budi

 

 

 

BabyPlus Születés előtti oktató rendszer

Már a neve is gáz... A szerkentyű az anya szívveréséhez hasonló rezgéseket bocsát ki, amitől állítólag a baba (szellemileg) fejlődik. Napi négy óra használattól interaktívabb, készségesebb és nyugodtabb lesz a születendő gyermek. Csak egy kérdés merül fel: miért kell ugyanazt imitálni, ami amúgyis hallható odabent?

Android alapú mikróhullámú sütő

Az okostelefonok világában már nem kell meglepődni semmin. Vannak intelligens mosógépek, porszívók, és bizony mikrósütők is. Ráadásul a touch-forradalom is betörni látszik egyre több helyre. De miért van szüksége a mikrónak ahhoz, hogy akár alkalmazásokat is telepítsünk rá?

Xime

A koreai gyártású luxus budi, a Xime elég riasztó, de mindenképpen modern(nek néz ki). A nanotechnológiának köszönhetően baktériummentes környezetet tesz lehetővé.

 

OLDALTÖRÉS: iPhone-gitár, szintetikus takony, vetítő nélküli vetítő

 

 

 

Fingerist

Ez a 150 dolláros cucc nem más, mint egy iPhone dokkoló. Lehet vele gitározni. És?

CyberClean

E sorok is egy laptopon kerültek közszemlére, így a szerzője is megtapasztalta már, milyen nehéz tisztítani a hordozható masinák billentyűzetét. Erre találták ki a szintetikus taknyot. Nem vicc. Ez a nyúlós, ragacsos valami képes kitisztítani azokat a helyeket is, ahova lehetetlen másképp bejutni.

Blackberry Presenter

Az idei CES-en Dunát lehetne rekeszteni a kis méretű, hordozható projektorokkal, a Blackberry azonban kiábrándított mindenkit. A kütyünek egyáltalán nincs beépített vetítője, igaz, bármilyen szabványos vetítőhöz csatlakoztatható. Na de 2010-ben akkor is gáz, hogy önmagában nem lehet használni.

  

OLDALTÖRÉS: Állati dokkolók, elektromos cigi, videós sapka

 

 

 

iMini Pet iPod dokkolók

A lelőtt vadállatokat iPod dokkolóval, rádióval, és ébresztőórával tömték ki. Na jó, lelőtt plüssvadállatokat...

Füstmentes elektromos cigaretta

Az elektromos cigi teljesen eldobható, környezetbarát és dohánymentes. Nikotin patron van benne, és egy olyan érzékelő, ami slukk közben vízgőzt bocsát ki, így imitálva a füstöt. A legjobb a parázs helyett helyet foglaló kis led-izzó.

TV-néző sapka

Ezzel a hosszúkás baseball sapkának kettős célja volt a tervezőknek: Egyrészt, hogy a felhasználók úgy nézegethessenek videókatt okostelefonjaikon, hogy az nincs a kezükben, másrészt hogy kiröhögtessék magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!