Ellopták a zsemlemorzsagyártó gépsort - 26 ember munkahelye szűnt meg

A megye balatonberényi üdülőjéből az elmúlt év végén eltűnt a zsemlemorzsagyártó gépsor. Ennek következtében okafogyottá vált a dolgozók munkaviszonyának fenntartása.

Erős D. Zoltán

A Vas Megyei Önkormányzat balatonberényi gyermek-, ifjúsági és családi üdülője eddig huszonhat embernek adott munkát, akiket nemcsak nyáron hanem egész évben foglalkoztattak. A nyári főszezonon kívül a zsemlemorzsagyártás jelentette a fő tevékenységet.

Kovács Ferenc  megyei közgyűlési elnök tájékoztatása szerint azonban most kénytelenek voltak megválni a munkatársaktól, miután decemberben szőrén-szálán eltűnt a zsemlemorzsagyártó gépsor. A dolog furcsasága, hogy erőszakos behatolásnak nyoma sincs, nem törtek be se ajtót, se kaput. Ráadásul ezt szét is kellett szerelni ahhoz, hogy el tudják szállítani. A történtek kiderítésére a megyei önkormányzat a rendőrségi feljelentést megtette.
 
Ez azonban csak a dolog egyik oldala. A másik pedig az, hogy ennek következtében okafogyottá vált a dolgozók munkaviszonyának fenntartása. Az ügy másik érdekessége, hogy az elmúlt év végével szűnt meg az intézmény önállósága, s lett része a megyei vagyongazdálkodási kft.-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!