Február 10-én lesz a Fonogram Díjátadó Gála

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége idén is megrendezi a könnyűzenei szakma legrangosabb díjkiosztó rendezvényét, a Fonogram Díjátadó Gálát. Az Előadóművészi Jogvédő Irodával közös programra 2010. február 10-én kerül sor Budapesten, a Millenáris Teátrumban.

Gyuricza Ferenc

Az eseményt - amelyen fellép számos kiváló előadóművész, és átadásra kerülnek az előző év legjobb zenei teljesítményeiért járó elismerések, valamint a több évtizedes, kiemelkedő zenei pályafutásért járó életműdíjak - a Magyar Televízió élőben közvetíti.

A gálaest folyamán összesen 22 díj nyertesének kilétére derül fény. Az egyes kategóriákban a széles körű szakmai előszűrés után a 13 tagú Fonogram Bizottság választja majd ki az 5-5 jelölt közül a végső győzteseket. Az év klasszikus és kortárs komolyzenei albumáról, valamint az év autentikus népzenei albumáról az öttagú Fonogram Komolyzenei és Népzenei Bizottság dönt.

A Fonogram-díj idén új kategóriákkal is bővül, díjat kapnak a nagyközönség előtt kevésbé ismert, de a zenei produktumok létrehozásában jelentős részt vállaló kísérőzenészek és vokalisták is. További érdekesség, hogy idén első ízben együtt ünnepelnek a művészek és kiadók: az eseményt a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége és az Előadóművészi Jogvédő Iroda közösen rendezik. Az esten élőben lép fel a hazai zenei élet néhány népszerű és ígéretes előadója, a közönség így láthatja Auth Csillát, a Harcsa Vera, Kaltenecker Zsolt és D.J. Andrew alkotta Bin-Jip formációt, a Budapest Saxophone Quartettet, a Firkint, Földes Hobo Lászlót, a Holdviola zenekart, Rúzsa Magdit, a Sunshine Jazz együttest, a Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán párost, valamint a Barabás Lőrinccel megerősített Turbo zenekart is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!