Feltehetően a H1N1 vírus okozta egy nő halálát Szombathelyen

Újabb beteg halt meg feltehetően H1N1-fertőzés miatt a szombathelyi Markusovszky kórházban. Dr. Schneider Ferenc, a Markusovszky kórház infektológiai osztályának vezető főorvosa elmondta, hogy múlt hét pénteken egy 52 éves nő halt meg az intenzív osztályon.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A nőt pár nappal korábban vették fel a pulmonológiára, állapota miatt azonban lélegeztetőgépre kellett tenni, ezért átszállították az intenzív osztályra. A főorvos hozzátette, a nő pénteken vesztette életét súlyos, kétoldali tüdőgyulladásban.

Az, hogy szervezetében volt-e a H1N1-vírus, még nem tudni pontosan, de a főorvos elmondta, hogy tipikus influenzás tünetekkel vették fel  a kórházba.  A napokban visszaérkezik a vizsgálati eredmény, s akkor kiderül, influenzás volt-e.

Eddig hárman haltak meg újinfluenza miatt a megyében, s egy negyedik áldozat szervezetében is kimutatták a H1N1-vírust, azonban nem biztos, hogy ez okozta a végzetes tüdőgyulladást. A pénteken meghalt nő lehet a vírus ötödik megyei  áldozata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!