Időjárás: húsz centi hó hullott Zala déli részén

Hajnal óta több mint húsz centi hó esett Nagykanizsa környékén. Az M7-es autópályán két baleset is történt, az egyik oldalon le kellett zárni a sztrádát.

MTI

Mindkét oldalon baleset történt az M7-es autópályán, Nagykanizsánál

Az M7-es autópálya mindkét oldalán szinte egyszerre történt baleset csütörtök délelőtt, Nagykanizsa határában - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A sztráda Budapest felé vezető oldalán egy román kisteherautó vezetője szalagkorlátnak ütközött a 201-es kilométer közelében. A Nagykanizsa felé tartó oldalon, a 200-as kilométernél két kamion ütközött össze, emiatt ezen az oldalon teljes szélességében lezárták az autópályát.

 

 Vonattal ütközött egy traktor Zalakomárnál

Vonattal ütközött egy mezőgazdasági vontató csütörtökön Zalaszentjakab és Zalakomár között. Az utasok a vonatokon várják meg a forgalom újraindulását, mivel a helyi Volán társaság nem tud pótlóbuszokat küldeni - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Peiper Károly tájékoztatása szerint a baleset délelőtt fél tizenegy előtt, a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vasútvonalon történt, egy fénysorompóval ellátott útátjáróban.
 
A Nagykanizsáról Budapestre tartó vonaton nem sérült meg senki, viszont a szerelvény első kocsija annyira megrongálódott, hogy nem tudja folytatni az útját. Ezért meg kell várni, amíg a kocsit a tűzoltóság mozgásképessé teszi és elvontathatják, addig a vasúti pályaszakaszon a forgalom szünetel - írta a közleményben a sajtóügyeletes.

Hozzátette: a MÁV-START vonatpótló autóbuszokat rendelt, azonban a helyi Volán társaság a havazás és a nehezen járható közút miatt nem vállalta a vonatok pótlását Zalakomár és Nagykanizsa között. Így a balesetben érintett és az arra közlekedő járatok utasai a vonatokon várják meg a forgalom újraindítását. 
 
A vasúti közlekedés várhatóan 13-14 órára áll helyre. A MÁV Zrt. és a rendőrség szakemberei megkezdték a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!