Iskolai sítáborok: amin lehet, sprórolnak

Több vasi középiskolában is szerveznek sítábort. A Bolyai gimnáziumban 250 gyermek síelhet három turnusban, a sárvári gimnáziumból nyolcvan gyermek táborozhat.

Nagy Ildikó

A szombathelyi Bolyai gimnáziumban nagy hagyománya van a sítáborozásnak: évente mintegy 250 diák hódol e téli sportnak iskolai szervezésben- mondta el Károly Frigyes testnevelő tanár.

Az iskola három turnust kínál: Murauban a 6. osztályosok egy osztrák iskola diákjaival közösen síelnek, az ötnapos táborért 220 eurót kell fizetni, ez az utazás, a pályaszállás, a napi háromszori étkezés és a síbérlet költségeit fedezi.

A felsőbb évfolyamosok Schladming lejtőín síelhetnek, az egyik legfrekventáltabb sícentrumban eltöltött ötnapos tábor 270 euróba kerül. A Bolyaiban azokra is gondolnak, akik nem engedhetik meg maguknak az egyhetes sítáborozást, ezért van egy olyan turnus, amikor reggelente kiviszik a diákokat a Semmeringre, este pedig hazahozzák. Ezért naponta 13 eurót és 2 ezer 800 forintot kell fizetni.

A Bolyaiban felszerelést  lécet, kötést, bakancsot, botot és sisakot  is kapnak a diákok, az oktatást az iskola testnevelő tanárai végzik.

A sárvári Tinódi gimnázium diákjai évek óta az ausztriai Admontban síelnek. A táborozók a partneriskola ifjúsági szállóján szállnak meg, kedvező áron. Hogy tovább spóroljanak a költségeken, itthonról visznek szakácsot, aki a szálló konyháján főz a gyerekeknek tudtuk meg Haraszti Zsolt  testnevelőtől.

Az ötnapos tábor 17 ezer forintba és 60 euróba kerül, a felszerelésről  és az oktatásról az iskola gondoskodik. Két turnusban 40-40 diák síelhetne, ám a második turnus még nem telt be teljesen. Haraszti Zsolt szerint ez a gazdasági válsággal magyarázható. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!