Kigyulladt egy zalakarosi négycsillagos szálloda (frissítve)

Hétfőről keddre virradó éjszaka kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállója. A tűzoltók tíz autóval vonultak a helyszínre.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Hotel Karos Spa apartmanépületének teteje kapott lángra, a tüzet a legfelső szint szolgálati lakásainak lakói vették észre. Az automata tűzjelző riasztása éjfél előtt húsz perccel futott be a nagykanizsai tűzoltó-parancsnokságra. Mivel a tetőszerkezet nagy felületen lángolt, szükség volt a zalaegerszegi, a keszthelyi és a marcali tűzoltók segítségére is, így összesen hat fecskendőautó, három létra és egy vízszállító jármű érkezett a helyszínre írja a Zalai Hírlap.

 Az alsóbb szintek apartmanszobáiban senki nem tartózkodott, a szolgálati lakásokat pedig gyorsan sikerült kiüríteni, így személyi sérülés nem történt. Üsztöke Botond, a szálloda vezérigazgatója a Zalai Hírlap érdeklődésére a helyszínen elmondta: egyelőre sem a tűz keletkezésének okáról, sem a kár mértékéről nem rendelkeznek pontos információval, ám utóbbi minden bizonnyal jelentős.

A Zalakaroson legnagyobbnak számító, négycsillagos szállodának honlapja szerint 221 szobája van.

Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az MTI-nek elmondta: a négy városból összesen 40 tűzoltó igyekezett megfékezni a lángokat. A tűz mintegy 600 négyzetméteren pusztított, a kár a kiégett lakások miatt - az első becslések szerint - meghaladja a 100 millió forintot. Azt a nagykanizsai tűzoltók vizsgálják, hogy mitől gyulladt ki a zalakarosi szállodaépület teteje.

Üsztöke Botond, a Hotel Karos Spa vezérigazgatója az MTI-nek kedden azt mondta: az egyik szolgálati lakás lakójaként ő is a füstre és a tűzjelző hangjára figyelt fel éjszaka. A tetőtérben nyolc hasonló lakást alakítottak ki, ebből ötben tartózkodtak, de mindenki lejutott a tűz kiterjedése előtt.

A vezérigazgató szerint elsőre még nehéz megbecsülni a kár mértékét, de véleménye szerint több 100 millió forint is lehet. Megsemmisült a tetőszerkezet, használhatatlanná váltak az ott lévő lakások, a tűzoltáshoz használt víz pedig folyik le a falakon, elkezdte átáztatni az alatta lévő szállodai szinteket. Nem tudják még, hogy az éjszaka kezdődött havazás miatt a tetőt mikor és hogyan lehet legalább ideiglenesen lefedni.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!