Megjelent Kesha bemutatkozó albuma

A tavalyi év egyik legnagyobb felfedezettjének tartják a popénekes Kesha-t, aki Flo Rida listavezető, Right Round című dalában tűnt fel először. A pop-énekesnek január 4-én jelent meg első önálló nagylemeze, az Animal.

Gyuricza Ferenc

A kiadvány első kiemelt dala a Tik Tok című felvétel lett, amely az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján első helyre került, de az európai rádiós listán is az élvonalban szerepel.

Maga a dal egy pajkos party-himnusz, amelyet az énekesnő közösen írt producerével, a Katy Perry, Kelly Clarkson és Britney Spears sikereinél is bábáskodó Dr. Luke Gottwald-dal. Kesha saját bevallása szerint a Tik Tok szövegét egy vad, átmulatott éjszaka után írta meg, amikor másnap reggel gyönyörű, meztelen barátnői között ébredt fel. A Tik Tok azóta hatalmas sikert futott be, Amerikában például Jay-Z és Lady Gaga slágereit is megelőzte a listákon. A dal több, mint kétmillió példányban kelt el a digitális áruházakban, a minap pedig a női előadók között elérte minden idők legnagyobb letöltési rekordját, hiszen egy hét alatt több mint 610 ezren töltötték le. A dal a világ számos más részén is sikernek számít, Ausztráliában nyolc, Új-Zélandon öt hete áll az élen, de további 19 országban ért el Top 10-es helyezést. A TiK ToK a hazai rádiókban is hallható, hétről hétre egyre többen kezdik el játszani.

Kesha az Animal című bemutatkozó album minden egyes dalának társszerzője. A korongon kivétel nélkül energikus tempójú elektro-pop dalok sorakoznak, melyek többsége valós történetet mesél el.

- Elmegyek bulizni, részese leszek egy őrült éjszakának, aztán hazamászok, és másnap papírra vetek néhány sort - mondta a dalszerzés folyamatáról a 22 éves énekesnő. - Azt akarom, hogy a zeném vidám legyen, vagány, beszólós, humoros és érdekes, ugyanakkor legyen mögöttes mondanivalója is. Minden külső látszat ellenére érzelmes lény vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!