15 milliós Mercedest loptak - Biciklis törte le a félsorompót

Saját, ellopott kulcsával kötöttek el 15 milliós Mercedest Bükfürdőről. Bobán egy biciklis törte le a félsorompót a vasúti átjáróban. A hétvége rendőrségi hírei.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szombaton este jelezték Bükfürdőről, hogy az egyik parkolóból eltűnt egy osztrák állampolgár E280-as Mercedese. Az autót feltehetően saját kulcsával nyitották ki, és lopták el. A kár több mint 15 millió forint.

Vasárnap reggel fedezték fel Sárváron, hogy az egyik üzletbe betörés történt. A tettesek a bejárati ajtó ablakát betörték, majd háromezer forint váltópénzzel távoztak.

Szombaton reggel fedezték fel, hogy Meggyeskovácsiban az italboltba betörtek. Az egyik ablakon át jutott be a tettes, majd három üveg pálinkát és hét doboz cigarettát vitt el.

OLDALTÖRÉS: Ittas sofőrök, garázda a kocsmában

Ittas sofőrök, garázda a kocsmában

Ittas sofőrök, garázda a kocsmában

Ittas sofőrök, garázda a kocsmában

Vasárnap este telefonon jelezték, hogy Nardán a kocsma egyik ablakát egy férfi betörte. A rendőrök egy táplánszentkereszti férfit állítottak elő, aki a bejárati ajtó üvegét szándékosan betörte, és ezzel 15 ezer forint kárt okozott. Garázdaság miatt előállították.

Vasárnap este a szentgotthárdi járőrök a Füzesi úton osztrák autóst állítottak meg, mivel áthajtott a vasúti átjáró tilos jelzésén. A szondát is megfújatták vele, ami után előállították, mivel súlyosan ittasan közlekedett. Vezetői engedélyét is elvették.


Pénteken délelőtt a MÁV-tól érkezett jelzés, hogy Szombathelyen, a nagykanizsai vasútvonal és a 86-os számú főút kereszteződésében ismeretlen jármű a félsorompót letörte. A sofőr a Zanati út irányába közlekedett, amikor áthajtott a tilos jelzés ellenére a síneken, letörte a csapórudat, és elhagyta a helyszínt. Egy órával később Acsád és Vasszilvágy között szintén a vasúti átjáróban letört a félsorompó. Mint kiderült, egy vasszilvágyi lakos közlekedett tehergépjárművével Vasszilvágy felé, amikor nekiment a leengedett sorompónak. Előtte ugyan fékezett, de a jeges úton a jármű becsúszott a sínekre. Az ügyben büntetőeljárás indult. Ugyanezen a reggelen Bobán is letört a félsorompó. A Vasút utcai átjáróban haladt szemtanúk szerint egy ismeretlen kerékpáros, aki feltehetően letörte a csapórudat. Őt is keresik még.

OLDALTÖRÉS: Sorompók veszélyben: teherautó és biciklis törte a rudat


Sorompók veszélyben: teherautó és biciklis törte a rudat


Sorompók veszélyben: teherautó és biciklis törte a rudat


Sorompók veszélyben: teherautó és biciklis törte a rudat

Balesetek

Szombaton délután a mentősök jelezték, hogy Szombathely és Vép között baleset történt. Szombathelyi toyotás haladt hazafelé, amikor egy jobbkanyarban járművével lecsúszott az útról, majd az árokban kötött ki.
A sofőr könnyebben megsérült.

Szombaton reggel a 8-as főúton Rönökön történt baleset. Teskándi autós haladt a faluban, amikor a hókásás úton megcsúszott járművével, majd többször megpördülve az árokba hajtott. A személygépkocsi vezetője könnyebben megsérült, az anyagi kár kb. egymillió forint.

Vasárnap délelőtt a mentősök jelezték, hogy Táplánszentkereszten baleset történt. Zalaegerszegi hondás közlekedett a 87-es főúton Tanakajd felé, amikor egy balkanyarban megcsúszott a hóátfúváson és az árokba csapódott. Könnyebben megsérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!