Halmosi góllal debütált, a Haladás 2:1-re kikapott az FTC otthonában

A labdarúgó NB I. tavaszi nyitófordulójában a hajrában rengeteg helyzetet elpuskázó Haladás 2:1-re kikapott a meccset komoly helyzet nélkül végigfutballozó FTC vendégeként.

Pum András

FTC-Szombathelyi Haladás 2:1 (1:1)

Budapest, Üllői út, zárt kapuk mögött, játékvezető: Andó-Szabó.

FTC: Megyeri - Csizmadia, Balog, Dragóner, Stockley - Doherty - Rósa, Shaw, Morrison - Ferenczi, Elding. 

Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. - Rajos, Molnár, Halmosi - Nagy G., Bogdanovics, Sipos.

Kellemes, tavaszias az idő az Üllői úton, minden adott egy jó meccshez, pech, hogy - jogosan - éppen a szurkolók hiányoznak.

Az FTC kispadján Haber, Tutoric, Lipcsei, Adnan, Tóth Bence, Kulcsár és Abdi foglal helyet. A Haladás cseréi: Szép, Csontos, Simon Ádám, Lattensetin, Diouf, Paternotte, Oross.

A hazaiak zöld-fehér csíkos felsőben, zöld nadrágban, zöld sportszárban, míg a vasiak a hagyományos fekete-zöld mezben játszanak majd.

A Haladás kezdte a játékot, a szombathelyi gárda az eredményjelző felöli kapura támad.

Eltelt az első öt perc, egyelőre keményen bekkel a vasi alakulat, többre nem nagyon futja.

6. perc: Sipos 20 méteres, bal lábas lövése jócskán a felső léc felett zúgott el.

A hazaiak néhány beíveléssel okoztak zavart a Hali védelmében, igaz komoly helyzet még nem adódott Rózsa kapuja előtt.

12.perc: Elding próbálkozott, 18 méteres lövése visszapattant Schimmerről, másodszorra a jobb kapufa mellé lőtt. Veszélytelen kísérlet volt.

14. perc: Lipcsei zuhant rá egy felhőfejest követően Molnárra a félpályánál, a szombathelyi játékos ápolásra szorul.

16. perc: Guzmics lépett oda Eldingnek, Andó-Szabó túl szigorúan sárga lapott adott a Hali játékosának.

Csizmadia két percen belül háromszor adott be rosszul a jobb oldalról - csak így tovább...

21. perc: Doherty ívelt Ferenczihez, aki háttal a kapunak felpörgette a labdát, majd fordulásból, Guzmics szorításában 18 méterről alig lőtt a léc fölé. 30. perc: Rósa ívelt be a bal oldalról, Elding két Hali-védő között 15 méterről, a kapunak háttal fejelt. Rózsa túlságosan kijött kapujából, így ugyancsak iszkolnia kellett, hogy a feje felett átszálló labdát még a gólvonal előtt, elvetődve megfogja.

 32. perc: 1:0-ra vezet a Haladás!!!! Szép szombathelyi támadás végén Tóth Péter futott el a bal oldalon, középre adott labdáját Halmosi lekezelte, majd 11 méterről, ballal a kapu közepébe vágta. Megyeri hiába vetődött. (0:1)

34. perc: ide-oda pattogott a labda a Haladás tizenhatosán belül, Ferenczi a jobb oldalon felbukkanó Morrison elé passzolt, aki ballal, hét méterről a bal sarok mellé durrantott.

Az FTC meglehetősen egyszerű módszerokkal operál, jobbról-balról küldik be a labdát a kapu elé, szerencsére kevés sikerrel.

 42. perc: Schimmer jobb oldali beadását az ötösön  Megyeri az utolsó pillanatban ütött el Halmosi fejéről.

45. perc: Tizenegyeshez jutott a hazai együttes.Shaw kapott labdát a tizenegyespontnál, ahol három Haladás-védő gyűrűjében háttal a kapunak elesett. Molnár Balázs állt a legközelebb az angol légióshoz, volt egy kis kézfogó, de Andó-Szabó mégiscsak jogtalanul mutatott a büntetőpontra, hiszen Shaw nem igazán akart lábon maradni.. A tizenegyest Ferenczi a bal sarokba lőtte (1:1)

Vége az első félidőnek, a Haladás masszívan védekezett, és egyik kontrája után - nem érdemtelenül - vezetést is szerzett. A Fradi csak ajándéktizenegyessel egalizált.

Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

55. perc: Schimmer jobb oldali beadása túl mélyre sikerült, azonban Megyerit megzavarták a bemozduló játékosok. Így az a fura helyzet állt elő,hogy a labda az elvetődő  Megyeri háta mögött és a gólvonal között a kaputól 20 centiméterre, a jobb kapufa mellett kigurult. Ritkán látható jelenet volt.

59. perc: cserél a Ferencváros, Shaw helyére Kulcsár érkezik.

65. perc: Csizmadia rúgta meg hátulról Sipost, sárga lap a hazai védő jutalma.

70. perc: cserél a Haladás, Sipos le, Lattenstein be.

73. perc: cserél a Fradi is, Lipcsei jön be Doherty helyére.

 76. perc: Óriási Hali-ziccer volt! Nagy Gábor lépett meg a jobb oldalon egy hosszú indítással, három védő mellett kapura tört, a kifutó Megyeri mellett is elvitte a labdát, majd 11 méterről, kissé kisodródva a jobb kapufa mellé lőtt. Teljesen üres volt a kapu.

77. perc: Nagy Gábor csent labdát a jobb szélen Balogtól, kapura húzott, de nyolc méteres lövése a jobb oldali oldalhálóba vágódott.

81. perc: csere a Haladásban, Bogdanovics helyére Oross áll be.

84. perc: Oross bal oldali beadását a berobannó Nagy Gábor elöl az utolsó pillanatban vágta szögletre Stockley. A szöglet után a védők kifejelték a labdát, ám Tóth visszaívelte, Halmosi pedig tíz méterről a bal sarokra emelt, Megyeri óriási vetődéssel hárított.

88. perc: Ilyen nincs, 2:1. Morrison ívelt be jobbról, az üresen hagyott Elding pedig négy méterről a jobb sarokba fejelt (2:1).

Két perc a ráadás.

Vége a mérkőzésnek, az elképzelés nélkül és a meccset igazi helyzet nélkül végigfutballozó FTC óriási szerencsével nyert. A Haladás - főleg a második félidőben - rengeteg lehetőséget elhibázott, csak saját magát okolhatja a vereségért.

Craig Short: - A Haladás nagyon jól játszott, két helyzetet is elhibázott a gólunk előtt. Eldingnek viccesen azt mondtam a meccs előtt, hogy rúgjon egy gólt, szerencsére betartotta az utasításomat.

Róth Antal: - Nagyobb esélyünk volt a győzelem megszerzésére mint a Ferencvárosnak. A kulcsmomentumokban nem tudtuk feltenni az i-re a pontot, 1:1-nél három olyan helyzetünk is volt, amivel padlóra küldhettük volna a hazaiakat. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!