Hólapáttal oltottak lakástüzet Nemesládonyban

A tulajdonos Ausztriában volt, a feleség macskát etetett a szomszéd telken, miközben a szomszédok hólapátolással oltatták el a pár felújított házában keletkezett tüzet vasárnap délután Nemesládonyban,

MTI/AP

Vasárnap délután lakástűzhöz riasztották a sárvári tűzoltókat. A bejelentés szerint már a ház ablakán csaptak ki a lángok. Hogy mégsem égett le teljesen a tavaly szépen felújított ház, annak köszönhető, hogy a szomszédok azonnal a bajba jutott idős osztrák hölgy segítségére siettek.

Ódor Gábor, - aki már többször segített az osztrák házaspárnak – észrevette, hogy füst, majd láng csap ki a ház utca felőli ablakán, azonnal a gázcsaphoz rohant elzárta, majd a nyitott ablakon keresztül poroltóval próbálta eloltani a szobában keletkezett tüzet.

Kettőt is elhasznált, majd víz híján havat kezdett lapátolni a még mindig égő szobába. Ekkor kapcsolódott be a nem mindennapi oltásba Ments Géza.

Kettejük hólapátolásának is köszönhető, hogy a ház nem égett le, és a hamarosan a helyszínre érkező hivatásos tűzoltóknak már nem sok dolguk akadt – befejezték az oltást, majd az utómunkálatokat végezték el.

A ház osztrák tulajdonosai közül a férj éppen Ausztriában tartózkodott, a feleség pedig a macskákat etette a szomszéd telken álló házban. A lángok abban a szobában csaptak fel, amelyben a cserépkályha állt – a tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!