Kegyetlen halál! Sokáig szenvedett a vadriasztó drótjába tekeredett szarvasbika

Belegabalyodott a vadkerítés drótjába egy szarvasbika, és kimúlt a Himfai erdőben. A szombaton megtalált állat sokat szenvedhetett. A vadászok szerint indokolatlanul sok a védőkerítés.

Nagy Ildikó

Múlt szombaton délután találtak rá egy kimúlt szarvasbikára a Himfai erdő déli részén. A szerencsétlenül járt állat belegabalyodott az elektromos vadriasztó kerítés drótjába, és feltehetően hosszú szenvedés után szó szerint megfojtotta magát: az egyik mellső lába ráadásul beszorult az agancsai közé.

- A riasztó kerítések felállításával tovább szűkül a vad amúgy is egyre kisebb élettere - mondta el érdeklődésünkre Holecz Ferenc, a területen tevékenykedő Pinkamente Vadásztársaság elnöke.  

A vadászatra jogosultaknak egyre több kárt okoznak a vadriasztó kerítések: sok trófeás vad agancsa megsérül, amikor a kerítésnek ütközik.

A napokban kimúlt szarvasbika elvesztése is mintegy félmilió forintos kárt jelent a vadásztársaságnak. És bár a vadriasztó kerítés építése a vadászok és a mezőgazdasági termelők közös érdeke, Holecz Ferenc szerint nem szabadna ennyi földet bekeríteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!