Két holttest a lakásban: valószínűleg öngyilkos lett a pár

Szén-monoxid-mérgezésben halt meg Szombathelyen az a férfi és nő, akiket holtan találtak lakóhelyükön pénteken este; a pár valószínűleg öngyilkosságot követett el.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

22:46 Szétszedett gázkonvektor

A rendőrség szombathelyi ügyeletére 18 óra körül a tulajdonos tett bejelentést, hogy nem mer bemenni lakásába, mivel ott feltehetően tűz ütött ki, forróság és füst áramlik a lépcsőházba - tájékoztatott a részletekről Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
 
A rendőrségi szemle eddigi adatai alapján egy 55-60 év körüli férfi és nő élettársi kapcsolatban albérlőként lakott a Hadnagy utcai négyemeletes ház egyik lakásában. Az ügy vizsgálatakor a helyszínen közreműködő szakértők szerint 2-3 napja szén-monoxid-mérgezésben hallhattak meg, melyet feltehetően a lakásban, szétszedett állapotban lévő gázkonvektor okozhatott - fűzte hozzá az alezredes.

A helyszínen talált nyomok és egyéb körülmények alapján feltételezhető, hogy a pár öngyilkossági szándékkal szedte szét a berendezést, amely végül is a halálukat okozhatta - ismertette a sajtóreferens.

Lendvai Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese korábban az MTI-nek elmondta: a rendőrség kérésére a tűzoltók törték fel a Hadnagy utcai négyemeletes ház földszinti lakásának ajtaját.

A tűzoltók mérőkészüléke nagyon magas szén-monoxid-koncentrációt mutatott, azonnal éles sípolással jelzett, amint beléptek a lakásba.

19:35 Két holttestet találtak a lakásban

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese érdeklődésünkre elmondta: a rendőrség kérte a segítségüket egy Hadnagy utcai négyemeletes ház földszinti lakásának kinyitásában, feltörték az ajtót, ekkor találtak rá egy férfi és egy női holttestre.

A tűzoltók mérőkészüléke magas szén-monoxid-koncentrációt mutatott, azonnal éles sípolással jelzett, ahogy a lakásba léptek.

A szombathelyi rendőrkapitányság ügyeletese még nem tudott részletes információkkal szolgálni, a lakásban jelenleg is helyszínelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!