Magyar szálló a világ top 10-es hostel listáján

Kiosztották az idei Hoscar díjakat, vagyis a világ legjobb turistaszállóinak járó elismeréseket. Meglepő, vagy nem, de egy budapesti szálló is az élvonalban van.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A lisszaboni Traveller's House "megőrizte bajnoki címét", ami attól lesz igazán érdekes, ha megjegyezzük, hogy a dobogó másik két helyezettje is egy-egy lisszaboni szálló. Úgy látszik, nem csak fociban jók a portugálok.

A hostelworld.com olvasói szavazzák meg minden évben a világ legjobb turistaszállóit, idén nyolcadszor. Természetesen több kategóriában kerültek kiosztásra az elismerések. Büszkék lehetünk a magyar díjazottra, az összesített ranglistán az előkelőnek mondható ötödik helyezést érte el, valamint elnyerte a legvidámabb szálló címét.

Díjat kapott a legjobb hostel (Traveller's House, Lisszabon - Portugália), a legjobb hostelek kontintensenként (Észak-Amerika: ACBB Hostel Niagara, Niagara vízesés - Kanada, Dél-Amerika: Hostel Lao, Mendoza - Argentína, Afrika: Dahab Dorms, Dahab - Egypt, Ázsia: Sitting On The City Walls Courtyard House, Peking - Kína, Ausztrália és Óceánia: Jailhouse Accommodation, Christchurch - Új-Zéland), továbbá a legtisztább (Academy Hostel, Firenze - Olaszország), a legbiztonságosabb (Traveller's House, Lisszabon - Portugália), a legvidámabb (CARPE NOCTEM, BUDAPEST), a legjobb elhelyezkedésű (Academy Hostel, Firenze - Olaszország), a legjobb személyzettel bíró (The Riverhouse Backpackers, Cardiff - Wales), a legkarakteresebb (Living Lounge Hostel, Lisszabon - Portugália), a legjobb kicsi, azaz maximum 50 ágyas (három díjazott: Hostel Majdas, Mostar - Bosznia-Hercegovina; Rossio Hostel, Lisszabon - Portugália; Giovanni's Home, Nápoly - Olaszország), a legjobb nagy, azaz minimum 500 ágyas (szintén három díjazott: H.I. Chicago, Chicago - USA; Wake Up! Sydney Central, Sydney - Ausztrália; smartcityhostels, Edinburgh, Skócia), a legtöbbet fejlődött (The South Beach Hostel, Miami - USA), valamint a legjobb szállólánc (Wombats - Ausztria és Németország).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!