Soproni ajánlószelvény-ügy: három nap alatt ezer cédula

Választási rend megsértése miatt nyomoz egy bejelentés alapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság; az ügy érintettje egy az ajánlószelvényeket napok alatt összegyűjtő MDF-es induló. Érdeklődéssel várjuk, hogy lesz-e hangfelvétel, vagy az ismeretlen eredetű audioanyagok megmaradnak szombathelyi specialitásnak.

MTI

Kálmán Gabriella sajtóügyeletes keddi közlése szerint a soproni kapitánysághoz érkezett feljelentés, az ügy már átkerült a hatáskörrel rendelkező megyei szintre; jelenleg azt vizsgálják, történt-e bűncselekmény.  Az ügy további részleteivel kapcsolatos kérdést a sajtóügyeletes elhárította.

Nagy Tamás, a városban az MDF színeiben induló jelölt az MTI megkeresésére azt közölte: a nap folyamán a rendőrség kihallgatta egy "személyes barátját".  Mint mondta, vele azóta még nem beszélt, de újságírói megkeresésekből úgy tudja, kitöltetlen, illetve pénzért vásárolt ajánlószelvények megszerzése szerepel a a feljelentésében.    

A politikus szerint "méltatlan és megalapozatlan támadást" intéztek ellene, amit visszautasít; mint mondta, néhány hetes előkampánnyal, nem pedig nemtelen eszközökkel érte el, hogy három nap alatt ezer cédulát gyűjtött.    

Hozzátette: "nagyon bízom benne, hogy a programokról, és nem a megfélemlítésről fog szólni ez a kampány".    

Az MTI tudósítója kedden további részletek iránt érdeklődött elektronikus levélben attól a személytől, aki egy, az MTI-hez eljuttatott - Sopron SZDSZ feladójú - e-mailben elküldte a feljelentés egyes helyeken kitakart példányát. Válaszában az ismeretlen azt közölte, "ez ügyben nem kívánok nyilatkozni", és a soproni, illetve a megyei rendőrség első emberéhez tanácsolta a tudósítót, jelezve, hogy az ügyben a rendőrség elrendelte a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!