Szombathelyi kátyúhadművelet: csak a gödrök szélét temették be

Kisebb "kozmetikai" kezelésen estek át péntek délelőtt Szombathely keleti városrészében a kátyúk. A munkások ugyanis csak a gödrök egy részét temették be, a többit a természetre bízták.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Úgy tűnik, új magyar kifejezés van születőben: ez pedig nem más, mint a kontár-kátyúzás. Azaz: kátyúzok is egy kicsit, meg nem is.

Mert különben mi mással magyarázhatnánk azt a "munkát", amit péntek délután fél háromkor - egy olvasói telefon alapján - Szombathely keleti városrészén, a Bártfa utcában, az Ipar utca felé eső részen sikerült lefotóznunk.

A kátyúkkal gazdagon ellátott útszakaszon már régen nem volt kátyúzás, ezért is örültek az utcabeliek, amikor meglátták, hogy pénteken délelőtt a SZOVA emberei nekiálltak a lyukakat megszüntetni.  Mint a fotók alapján is látható, korai volt a boldogság.

A munkások ugyanis - olvasónk beszámolója alapján - az öt-hat gödörrel röpke öt perc alatt végeztek, úgy, hogy csupán a gödrök szélére löttyentettek mutatóba egy kis aszfaltot. Az persze igaz, hogy a lyukak nagy részét pocsolya borítja, itt ott nem munkálkodhattak. Úgy gondolhatták: ha már eddig eljöttünk, akkor csináljunk is valamit.

Nagy kérdés: mi értelme volt ennek a semmire sem jó kozmetikázásnak?

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!