Általános iskolás gyermekek rajzaiból nyílt tárlat a Reményik Sándor iskolában

A Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat (KÖSZ) rajzpályázatának legjobb alkotásaiból nyílt tárlat a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában.

Varga Nóra

A KÖSZ 2009-ben kiírt rajzpályázata igencsak megmozgatta a diákok fantáziáját. Az ország iskoláiból több mint 5500 rajzot küldtek be a gyermekek. A pályamunkák mennyiségét és minőségét látván a szakszolgálat munkatársai úgy határoztak, hogy megnövelik a díjazottak számát. Számos különdíjat is kiosztottak a tanulóknak. Magyarország történelmének legfontosabb állomásai, az ókori Egyiptom misztikus világa és az ásatások hangulata ihlette meg a diákok legnagyobb részét. A honfoglaló magyarok, Szent István király, Tutanhamon fáraó, Hatsepszut királynő elevenedik meg a képeken.

- A tehetségek köztünk vannak - kezdte megnyitóbeszédét dr. Katona Attila egyetemi docens, a Savaria Egyetemi Központ Történeti Intézetének igazgatója, aki a történelem mint tudomány kialakulásáról és a régészek munkájáról is beszélt a szép számú hallgatóságnak. - Az alkotásokat végignézve öröm tölt el, hogy a mai diákok ennyire tájékozottak a régészek munkájában.
 
- Budapesten az intézmény székházában és a Művészetek Palotájában már láthatta a nagyközönség a gyermekek  alkotásait - emelte ki Ilon Gábor, a KÖSZ Nyugat-dunántúli regionális központjának irodavezetője.

A Reményik Sándor iskola emeleti galériáján a rajzpályázat tíz legjobb munkáját és régió legjobb alkotásait április végéig tekinthetik meg az érdeklődők. Hozzátette: a tervek szerint a Nyugat-dunántúli régió minden megyéjében legalább egy településen kiállítjuk a rajzokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!