Áprilistól tíz százalékkal drágul a gáz

Áprilistól átlagosan 10 százalékkal drágul a gáz ára - tudta meg szerda este az MTI.

MTI

Az MTI információ szerint csütörtökön azt jelentik be, hogy a kisfogyasztóknál, azaz a háztartásokban 9,98, a 20-100 köbméter közötti fogyasztók - óvodák, társasházak - esetében pedig 9,5 százalékos lesz az emelkedés mértéke a jelenlegihez, azaz a januárban meghatározotthoz képest. A 100-500 köbméter között fogyasztóknál 10,2 százalék lesz a növekedés.

A fővárosban átlagosan 8,7 százalékkal emelkedik a gáz ára. Egyedül a TIGÁZ emel 10 százaléknál magasabbat, 12,2 százalékot.

A Magyar Távirati Iroda információ szerint a gázár emelésével párhuzamosan a kormány bejelenti azt is, hogy a legszegényebbeknek nem szűnik meg a hónap végén a gáz- és távhőtámogatási rendszer, hanem azt június végéig meghosszabbítják.

E.ON: 20 százalékosnál alacsonyabb áremelési kérelmet nyújtottunk be

Az E.ON határozottan cáfolja, hogy 20 százalékos áremelési kérelmet nyújtott volna be a Magyar Energia Hivatalhoz, közlése szerint kérelmük ennél lényegesen alacsonyabb emelésről szólt.

A cég az MTI-vel csütörtökön tudatta: "az egyetemes szolgáltatói bruttó ár ilyen mértékű emelését még a március 15. előtt érvényben lévő árképlet sem indokolta volna, az új árképlet alapján pedig lényegesen alacsonyabb áremelési kérelmet nyújtottunk be az energiahivatalhoz".
   
Az MTI szerdán írt arról, hogy információi szerint áprilistól átlagosan 10 százalékkal drágább lesz a gáz. Az írás kitért arra is, hogy az MTI értesülése szerint az egyetemes szolgáltatók a Magyar Energia Hivatalhoz benyújtott javaslatukban átlagosan 17 százalékkal kívánták megemelni a gáz árát április 1-jével, az E.ON pedig húszszázalékos emelést tervezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!