Az MDF igazságáról beszéltek Szombathelyen

Az igazság érdekében címmel tartottak sajtótájékoztatót szerdán az MDF szombathelyi székházában. A fő téma az ajánlójelvények gyűjtése volt. Szóba került az a hangfelvétel is, amelyen Gróf István megyei elnök arról beszél valakivel, hogy a 3. választókörzetben induló Rába László szocialista képviselőtől kellene kérni vagy kölcsönkérni százötven ajánlószelvényt.

Nagy Ildikó

Gróf István, az MDF megyei elnöke a kárpótlási jegyekhez hasonlította az ajánlószelvényeket, mondván: a kopogtatócédulákat is úgy adták-vették az elmúlt hetekben, mint 1993-ban a kárpótlási jegyeket.

Hozzátette: a kis pártok  véres verejtékkel tudták összegyűjteni a jelöltjeik indításához szükséges szelvényeket.

Dr. Szabó Gábor, a párt 1. számú vasi választókerületben induló országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: Marton Zsolt hétfőn délelőtt a Fidesz nevében fellebbezést nyújtott be a választási bizottsághoz az általa  leadott kopogtatócédulákkal kapcsolatban. A fellebbebezést egy bizonyos  - magát MDF aktivistának beállító - Turóczi Péter által írt, a Fidesz postaládájába bedobott levélre hivatkozva tette meg. 

A levél írója azt állította, hogy a dr. Szabó Gábor által leadott kopogtatócédulák közöt hamisak is vannak. A választási bizottság megállapította, hogy Turóczi Péter nevű ember nem szerepel a megyei választási névjegyzékben, és a fellebbezést elutasította.

Mészáros Tibor  - akit a 2. számú választókörzetben indított volna a párt, de elegendő érvényes ajánlószelvény hiányában ez nem sikerült - elmondta: büszke és boldog, hogy az MDF felkérte, legfőképpen azért, mert az ő pártja nem összevásárolta, hanem összegyűjtötte az ajánlószelvényeket.
 
- Az a megyei  pártelnök, aki bejelenti, hogy 50 ezer ajánlószelvényt gyűjtöttek, az valótlant állít, mert én, Mészáros Tibor hetesszázötvenöt darabot gyűjtöttem úgy össze, hogy az elmúlt hetekben minden napom autózással, mobilozással, esemesezéssel telt - ismertette az ajánlószelvénygyűjtéssel kapcsolatos véleményét a világbajnok erőemelő.

A fentiek fényében kérdeztünk rá arra a Hír televízió kedd esti híradójában bejátszott hangfelvételre, amelyen Gróf István arról beszél valakivel - feltehetően telefonon - , hogy a 3. választókörzetben induló Rába László szocialista  képviselőtől kellene kérni vagy kölcsönkérni százötven ajánlószelvényt.

A bejátszással kapcsolatban Gróf István elmondta: az MDF szombathelyi székházában múlt csütörtökön este megtartott kampánymegbeszélésen valóban felvetődött, hogy a nagy pártok valamelyikétől kérjenek kopogtatócédulákat, ám ezt a lehetőséget végül elvtették.

A kampánymegbeszélésen egyébként hat, MDF-hez kötődő ember volt jelen, mindegyikük azt mondja: nem ő rögzítette és továbbította a Hír Televíziónak a beszélgetést.
 
- Szomorú, hogy valaki megrendelt, és szomorú, hogy valaki elkészített egy ilyen felvételt. Szomorú, hogy valaki ebből hírt csinált, és szomorú, hogy valaki még egyet rúgott egy olyan pártba, amely területi listát sem tudott állítani - kommentálta az esetet a megyei pártelnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!