Havazás a Dél-Dunántúlon: elakadt kamionok, balesetek az utakon

Több mint tucatnyi esetben hívták segítségül balesetekhez a tűzoltókat szerdán Zala megyében, ahol a reggel óta tartó havazásban kamionok ütköztek össze és akadtak el, személyautók csúsztak árokba

MTI

A 61-es főúton, Somogy és Zala megye határán órák óta dolgoznak a tűzoltók a megcsúszott járművek mentésén.Délelőtt a 86-os főúton, Rédicsnél ütközött össze két kamion a csúszóssá vált úton, az egyik szerelvény a szántóföldre sodródott. Kora este a 61-es főúton, a Nagykanizsához közeli bagolai elágazó felé akadtak el kamionok, mert a síkos úton nem tudtak felmenni az emelkedőn.
 
A nagykanizsai tűzoltóság ügyeletese az MTI-nek elmondta: a laktanyából egy kivétellel minden jármű és azok személyzete a 61-es főúton próbál segíteni az elakadt járműveken. A zalai-somogyi megyehatár térségében a csúszós úton elakadt kamionok és személyautók órák óta nehezítik a közlekedést.

Az MTI helyszíni információi szerint mindkét irányba csak lépésben haladnak a kocsisorok. Négy járművel dolgoznak a helyszínen a tűzoltók, akik megpróbálják kihúzni a bajba került járműveket.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletesének közlése szerint szerda reggeltől kora estig összesen 14 helyszínre hívták segíteni a zalai tűzoltókat, többnyire árokba csúszott személyautók mentése miatt. Estére pedig főként Nagykanizsa térségében akadt több feladatuk.
 
A Magyar Közút Zrt. észak- és dél-dunántúli regionális ügyeletének tájékoztatása szerint is Zala déli részén okoz inkább közlekedési nehézségeket az estig lehullott 4-5 centiméternyi hó. Nagykanizsán és környékén hókásásak, letaposott hótól síkosak az utak, míg a megye északi részén többnyire sónedves, vizes vagy latyakos burkolaton haladhatnak a járművek.

Baranyában sem jobb a helyzet

Elakadt kamionok nehezítik a közlekedést Baranyában, Pécsett a tömegközlekedésben okozott káoszt a tavaszi hóesés  - tájékoztatta szerda este a közút ügyelete az MTI-t. A 6-os úton a Pécs és a Pécsvárad közötti kapaszkodósávban, valamint az 57-es úton a kozármislenyi emelkedőnél vesztegelnek kamionok - közölte a Magyar Közút regionális ügyeletese. A megyében bárhol előfordulhat hófúvás.

A baranyai megyeszékhely tömegközlekedésében is komoly fennakadásokat okoztak a lefagyott utak; a keresztben álló, valamint az útszélén veszteglő buszokat az autósok is nehezen kerülgették.  A rendőrség tájékoztatása szerint sok volt a koccanásos baleset szerda délután Baranyában. A 6-os főúton Pécstől nem messze, a Cserkúti Csárda közelében egy személyautó megpördült és a jármű hátulja nekicsapódott egy tartálykocsi elejének; a balesetben ketten súlyosan megsérültek. Nem sokkal 22.00 óra után a Nagykanizsa-Kaposvár-Pécs vonalon a legintenzívebb a havazás, a szakemberek még 2-8 centiméteres friss hóra számítanak az éjszaka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!