Késik a büki fürdő fejlesztése

Késik a büki gyógyfürdő második ütemének a fejlesztése. Jövő márciusban készülhet majd el a tervezett beruházás.

Erős D. Zoltán

A Közbeszerzési Döntőbizottság ugyanis megsemmisítette a közbeszerzési eljárást lezáró döntést. Az elmúlt év őszén elkészültek a büki gyógyfürdőben a fejlesztés első ütemével, ekkor jelentősen bővült a  fürdővendégek pihenését szolgáló tér. 

A fürdő vezetői úgy gondolták, hogy ezt csakhamar követi a második ütem: az élményfürdő bővítése, wellness blokk és a szanunavilág kialakítását, új bejárat és étterem építését tervezték.   

Az első közbeszerzési eljárás eredménytelen volt, ezután a hirdetmény közzététele nélkül tárgyalásos eljárást  indítottak. Ezt követően hirdették ki nyertesnek a ZÁÉV Zrt.-t. 

A másik ajánlattevő, a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. azonban döntés ellen jogorvoslati kérelmet nyújtott a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz. A testület a közbeszerzési törvény megsértését állapította meg, ezért megsemmisítette az eljárást lezáró döntést.

A hogyan továbbról dr. Németh Istvánt, a Büki Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatóját  kérdeztük. A füdővezető  érdeklődésünkre elmondta, hogy a Fővárosi Bíróságnál a döntőbizottsági határozat felülvizsgálatát kérték. Amennyiben ennek helyt adnak, akkor hamarosan folytatódhat a beruházás. Ellenkező esetben új közbeszerzési  eljárást folytatnak le, ennek felhívása már a megjelentetés előtt áll. Mindez azt eredményezi, hogy késedelmet szenved a fejlesztés második üteme, s ez év novembere helyett jó ha jövő év márciusában elkészülhet majd a tervezett beruházás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!