Körmend-Falco: Fodor Gergely, Emmanuel Dies és Kálmán László a derbiről

Felvirradt a nagy nap: összecsap egymással a Körmend és a Falco kosárlabdacsapata. A körmendiek játékosa Fodor Gergely, valamint a falcós Kálmán László egy dologban egyetértett: szoros meccsen dől el a két pont sorsa. A Falco amerikai légiósa, a korábban a Körmendet is erősítő Dies pedig éppen az ex-szombathelyi Alekszejevet őrzi a derbin.

Pum András

A körmendi Fodor Gergely és a Falco ikonja, Kálmán László jónéhány Körmend-Falco és Falco-Körmend meccsen parkettre lépett már, számukra tehát nem lesz újdonság a szomszédvári ütközet. Ettől függetlenül ugyanúgy várják már a feldobást, mint bármelyik társuk.

- Szerdán Kaposváron, a meccs vége előtt nem sokkal nemes egyszerúséggel beletérdeltek a combomba, azóta nem is edzettem - jelezte Fodor Gergely, a Körmend játékosa. - Ettől függetlenül mindenképpen pályára lépek a Falco ellen, a vasi derbit ugyanis semmi pénzért sem hagynám ki. Annak ellenére, hogy előbbre állunk a tabellán mint a  Falco, vétek lenne leírni a szombathelyieket - jóval többet tudnak annál, mint amit jelenlegi pozíciójuk elárul. Ennek megfelelően kiélezett, nehéz meccsre számítok. Az utolsó két-három mérkőzésünkön  gond volt a védekezésünkkel, csapatként sem működtünk úgy ahogy kellett volna - szombaton ennél több kell. Nekem a Sopron elleni meccsen jól ment a játék, de aztán elkapott valami vírus, és miután sűrűn jöttek a meccsek, nem tudtam kipihenni magam, ez pedig meg is látszott a teljesítményemen.

- Hogy kire kell figyelni az ellenfélnél? Nem meglepő amit mondok: Kálmán Lacira mindenképpen, hiszen elnyűhetetlen, remek formában lévő kosarasról van szó. A Falco kezdőötöse amúgy is erős, és tehetséges, jó képességű fiatalok ülnek a padon - véleményem szerint ha többet játszanának, talán még eredményesebbek is lehetnének. Mindenesetre optimista vagyok, bízom a csapatban és persze abban, hogy nyerünk. Tippelni nem tippelnék - jómagam már az egy pontos sikernek is örülnék. Játszottam már jópár Körmend-Falco derbin, volt,  amelyiken nyertünk, volt, amelyiken kikaptunk, de arra tisztán emlékszem, hogy valamennyi remek hangulatú meccs volt. Márpedig én imádok nagy közönség előtt kosarazni - nagyon várom már a szombat este hat órát.

- Úgy vélem, az utóbbi időben feljövőben van a csapat és bár szinte a komplett keretünk kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódott, bizakodó vagyok - mondta Kálmán László, a Falco csapatkapitánya. - Ha valamennyien a maximumot nyújtjuk, erőltetjük a kettő-kettő elleni játékot, valamint gyors, agresszív kosárlabdát játszunk, megnyerhetjük a meccset. Fontos persze, hogy ne kapjunk gyors és legfőképpen könnyű kosarakat. A nyolcba jutáshoz minden győzelemre nagy szükségünk van, és bár a körmendi meccset nem a kötelező győzelmek közé soroltuk, egy siker óriási lökést adhatna a csapatnak.

-  Jó kezdőötöse és három-négy hasonlóan jó tartalékja van a körmendi csapatnak - erősebb a keretük mint a mienk. Túl sok újdonságot nem tud mutatni egymás számára a két csapat, hiszen rengeteg meccset lejátszottunk már Szombathelyen és Körmenden. A pillanatnyi forma dönthet, és ha az egyik csapat nem nyújt extrát, a másik pedig nem betlizik, akkor az is biztos, hogy szoros eredmény születik majd. Bízom bent, persze, hogy mi örülhetünk szombat este. Mint említettem, jónéhány mérkőzést játszott már a két csapat egymás ellen, a mélypont a legelső Falco-Körmend meccs volt Szombathelyen, ahol több mint ötven ponttal kikaptunk. A legszebb emlék pedig - gondolom sok Falco-drukker van így ezzel - a körmendi bajnokavatónk volt.

Emmanuel Dies, a Falco légiósa rövid ideig Körmenden is szerepelt:

- Próbálok úgy tekinteni a szombati meccsre, mint egyre a sok közül, azonban pontosan tudom, mit jelent a helyi rangadó, mennyire várják a szurkolók. Tisztelem az ellenfél centerét, Alekszejevet, de minden erőmmel azon leszek, hogy minél kevesebb pontot dobjon, mivel valószínűleg az ő semlegesítése lesz a feladatom. Nagyon várom a találkozót, szeretnék bizonyítani a helyi rangadón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!