Kötöttfogású Magyar Nagydíj: Deák Bárdos Mihály bronzérmes (fotóval)

A 120 kg-os Deák Bárdos Mihály bronzérmet szerzett a szombathelyi kötöttfogású birkózó Magyar Arany Nagydíj első napján, szombaton.

MTI

A diósgyőriek ötszörös világbajnoki másodikja az esti éremcsatát az ukrán Olekszandr Cserneckivel vívta. A mérkőzés első menetében a másfél perces állóküzdelem nem hozott pontot, egyik birkózó sem tudta kizökkenteni riválisát, így 0-0-nál kezdődhetett a térdelőhelyzet. Az ukrán ment le, s a magyar nehézsúlyú jól dolgozott, pörgetése pedig szakaszgyőzelmet jelentő pontot ért. Itt történt az első közjáték a meccsen, miután az ukrán vitatta az akciót, ám a videózás után elutasították a panaszát, így 2-0 lett Deák Bárdosnak.

   
A második két percet Csernecki nagyon dühösen, zaklatott állapotban kezdte az előző menetet lezáró döntés miatt, így amikor még az első percben a magyar kilökte őt a szőnyegről, elhagyta a szőnyeget, s tulajdonképpen feladta a mérkőzést.
   
A négy súlycsoportban Emil Szarafegyinov (74 kg) és Alekszej Misin (84) révén két orosz, illetve Haszan Alijev (60 kg), valamint Riza Kayaalp (120 kg) jóvoltából egy-egy azeri és török siker született.


Vasárnap az 55, a 66 és a 96 kilósok küzdenek meg a Savaria Arénában, így szőnyegre lép többek között a 96 kg világbajnoka, Kiss Balázs is.
   

Eredmények:
   
a döntőkben:

60 kg:
Haszan Alijev (azeri)-Albat Kebiszpajev (kazah) 2-0 (3-0, 5-0)

74 kg:
Emil Szarafegyinov (orosz)-Smagi Guliasvili (grúz) 2-0 (3-0, 1-0)

84 kg:
Alekszej Misin (orosz)-Noumonui Melonin (francia) mérkőzés nélkül

120 kg:
Riza Kayaalp (török)-Radomir Petkovic (szerb) tus győzelem, a második menetben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!