Március 15: egymás mellett a Fidesz és az MSZP

Egy időben és egymáshoz nagyon közel tartja március 15-i rendezvényét Budapest belvárosában a Fidesz és az MSZP. A két helyszín fekvéséből adódóan könnyen előfordulhat, hogy a két párt szimpatizánsait csak méterek választják majd el egymástól a Városház utca és a Kossuth Lajos utca sarkán.

MTI

Mindkét párt délután 15 órára tervezi szabadtéri megmozdulását, a szocialisták a Pilvax közben tartanák országos nagygyűlést, míg az ellenzéki párt a mintegy 500 méterre lévő Erzsébet híd pesti hídfőjénél rendezi kampánynyitó nagygyűlését.
   
A Fidesz és az MSZP egyaránt kedden közölte a nyilvánossággal a március 15-re tervezett rendezvény időpontját, ám Budai Bernadett, az MSZP szóvivője keddi sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz a szocialistákat követően jelentette be saját rendezvényét, ezért szerinte, ha az időpont miatt bármilyen probléma lenne, okkal várhatnak el valamiféle előzékenységet a Fidesztől. 
   
Hozzátette: a kialakult helyzet miatt egyeztetésekre lehet szükség a két szervező csapat között.
   
Az eset további érdekessége, hogy a Jobbik mintegy fél kilométerre, a néhány utcával távolabb található Deák téren tart gyűlést ugyanebben az időpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!