MÁV Hídépítő Kft.: hűtlen kezelés a gyanú volt munkatársak ellen

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a rendőrség a MÁV Hídépítő Kft. hat egykori munkatársát, négyet őrizetbe is vettek - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel.

MTI

A rendőrség közleményében emlékeztetett rá: a rendőrök 2006. augusztusa óta nyomoztak a MÁV Zrt. feljelentése nyomán. A feljelentés szerint a MÁV Hídépítő Kft. - amely a MÁV Zrt. 100 százalékos tulajdonában van - 2004. évre kimutatott 900 millió forintos vesztesége mögött a cég vezetőinek hűtlen kezelést megalapozó döntései állnak.
   
A rendőrség közlése szerint a nyomozás során több szabálytalanságra bukkantak, például a több ezer oldal iratanyag áttanulmányozása és rendezése során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a kft. fiktív számlázást folytatott, amely mögött tényleges tevékenység nem állt.
   
Az eljárás során fény derült többek között arra, hogy több, úgynevezett provizórium - ideiglenes hídelem - legyártására kapott a kft. megrendelést, azonban az újak gyártása helyett a régieket festették át és számlázták le, mintha újak lennének - írta a rendőrség. A bűncselekményekkel okozott vagyoni hátrány meghaladja a 207 millió forintot. 
   
Hozzátették: a több száz oldalas igazságügyi mérnöki szakértői vélemény 2009. szeptemberében készült el, ez alapján gyanúsították meg kedden a hat embert különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel.
   
A kihallgatások folyamatban vannak, négy gyanúsítottat őrizetbe vettek és javaslatot tesznek előzetes letartóztatásba helyezésükre.
   
A BRFK a nyomozás során vizsgálja azt is, hogy más bűncselekmény is megvalósult-e.

 

bti


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!