Megöltek egy idős asszonyt Szombathelyen

Emberölés történt csütörtökön délelőtt Szombathelyen egy Petőfi Sándor utcai lakásban. Az áldozat egy idős asszony. A gyanúsított a lánya, aki több késszúrással ölte meg őt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Csupán rövid tájékoztatást kaptuk csütörtökön délután dr. Szalai Ferenctől, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.  A sajtóreferens a nyomozás érdekeire hivatkozva sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az MTI-nek azt az értesülését, hogy az emberölés elkövetésével az áldozat lányát gyanúsítanák, akit már el is fogtak. 
 

Mentő- és rendőrautók parkoltak csütörtökön délelőtt fél tizenegy után a Petőfi Sándor utcában. A ház ajtajában rendőrök vigyázták a bent helyszínelő kollégáik nyugalmát. Ők nem mondhatnak semmit, pénteken lesz sajtótájékoztató, magyarázzák. A Király utcába addigra már eljutott a hír: meggyilkolták a Klári nénit.

- Nem tudom elképzelni, mi történhetett. Az asszony minden áldott délután itt sétált az utcában a lányával. Olyan gurulós járókerettel lépegetett, a lánya pedig végtelen türelemmel kísérte- meséli az egyik üzlet eladója.

A Petőfi Sándor utcai épületben két lakás van: az alsó évek óta üresen áll, a fentiben lakott az áldozat, egyedül.
Lapunk úgy tudja, hogy  több késszúrással ölték az idős hölgyet.  Az elkövető a saját lánya, aki korábban sokáig  ügyvédként dolgozott. Az utóbbi időben már nem dolgozott:rokkantnyugdíjas volt.

Az alsó lakásban évekig praktizált egy ma már Budapesten élő neves szombathelyi természetgyógyász. Tőle tudjuk, hogy az idős asszonyt annak idején is minden nap látogatta szombathelyi lánya, aki ügyvédként dolgozott.  Ebédet vitt neki, sétált vele, gondját viselte. Ha az asszony nem vette fel a telefont, a lánya azonnal ugrott, és ment hozzá, hogy megnézze, minden rendben van-e.

A meggyilkolt asszonynak állítólag több gyermeke van, de csak egy fia és az említett, ügyvéd lánya él Szombathelyen, a többi, távolabb élő gyermeke is látogatta. A természetgyógyász azt mondja, ő annak idején észrevette, hogy G. néni lánya nincs jó állapotban, fel is ajánlotta neki a segítségét, de ő nem élt vele. Maradt hát a jó tanács: igyon citromfű teát, az oldja a stresszt.

- Mindig nagy szeretettel emlegette az édesanyját - meséli egy asszony, aki ismeri az áldozat lányát.

- G. néni néhány éve egy osztályon feküdt a férjemmel a kórházban. Néhány hete sétáltunk a Király utcában, járókerettel lépegetett, a lánya volt vele. Csodálkoztunk, hogy G. néni ennyi idő elteltével is megismerte a férjemet, és ráköszönt- mondja egy másik szombathelyi asszony.

A rendőrség péntekre ígért  tájékoztatást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!