Örülhet aki nem látta: Videoton-Szombathelyi Haladás 4:2

A labdarúgó Soproni Liga péntek esti mérkőzésén csupán fél óráig tartotta magát a Videoton ellen a Haladás, majd nyolc perc alatt három gólt kapott a Róth-alakulat. Szinte értékelhetetlen teljesítményt produkáltak a szombathelyiek.

Pum András

Videoton FC-Szombathelyi Haladás 4:2 (3:0)

Székesfehérvár, 3266 néző, játékvezető: Iványi.

Videoton: Sebők - Andics, Horváth G., Radovics, Polonkai - Sándor, Farkas I. B., Lázár, Alves - Nikolics, Farkas II. B.

Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. - Nagy G., Simon Á., Halmosi, Sipos - Oross, Bogdanovic.

A hazaiak kék felsőben, kék nadrágban és piros sportszárban játszanak, a vasiak fehér felsőben, zöld nadrágban és fehér sportszárban lépnek pályára.

A Hali kezdte a mérkőzést.

2. perc: Oross 24 méteres, jobb lábas, kapu közepébe tartó lövését védte Sebők.

Kis hangzavar a lelátón: megérkezett a szombathelyi szurkolók kemény magját szállító autóbusz - a fehérvári és a vasi drukkerek nyomban "üdvözölték" is egymást.

8. perc: Radovics vágta fel Halmosit, megvan a meccs első sárga lapja.

Kiváló a hangulat, a Hali-tábor olykor túlkiabálja a jóval nagyobb létszámú hazai "B" közepet. Egyébként körülbelül 100-120 Haladás-fanatikus utazott el Fehérvárra.

Túl vagyunk az első negyedórán, egyik csapat sem tudott igazi mezőnyfölényt kiharcolni, igaz, egyelőre többet birtokolja a labdát a Videoton.

17. perc: Farkas II.-Polonkai-Farkas II. kényszerítőzés után utóbbi elhúzott a bal oldalon Guzmics mellett, majd tíz méterről, balról, ballal a jobb sarok mellé tüzelt.

20. perc: Radovics mozdulatait csodálhattuk: egy perce kis híján Sipos fejét rúgta le, most pedig saját csapattársa, Lázár kobakját találta el. Ápolni is kell a fehérvári bekket.

26. perc: Oross emelt be egy labdát balról, ám a kapujából kifutó Sebők felszedte a lasztit Nagy Gábor elöl.

30. perc: 1:0. Andic adott be balról Schimmer mellett, az ötösön becsúszó Guzmics lábáról a meglepett Rózsa mellett a léc alá vágódott a labda. Öngól...(1:0).

35. perc: Eddig bírta a fejberúgott Lázár, helyére Milanovic érkezett.

36. perc: 2:0. Andic 24 méteres szabadrúgását Rózsa kiütötte, érkezett Nikolic, aki hét méterről a léc alá lőtt. Hol voltak a szombathelyi védők?? (2:0).

37. perc: Halmosi szabálytalankodott Alvessal szemben, sárga lap.

38. perc: Ilyen nincs, szinte lekopíroztuk a második gólt, 3:0. Andic 28 méteres szabadrúgása a védőkről Alves elé pattant, aki tíz méterről a jobb kapufát találta el, a kipattanót pedig Nikolic fél méterről Lengyellel a nyakán a hálóba lőtte (3:0)

41. perc: Sipos adott középre balról, Nagy Gábor fordulásból, 13 méterről szinte kirúgta a stadionból a labdát.

Vége az első félidőnek: tegyük hozzá, jobb is. Az első, balszerencsés öngólt követően macska-egér játék folyt a pályán. Nem mi vagyunk a cica...

 Megkezdődött a második félidő,egyik csapat sem cserélt.

 Közben megérkezett a hivatalos nézőszám is: 3266 szurkoló rándult ki a Sóstói-stadionba.

48. perc: Sándor 19 méteres emelése csak centiméterekkel ment el a léc felett.

Két dologban bízhatnak a Hali-hívek: 1. A Videoton három gólos előnye birtokában nem erőlteti meg magát a második 45 percben. 2. Az első félidőben látottaknál csak jobban játszhatnak a zöld-fehérek.

50. perc: Sipos passzolta el a labdát a tizenhatos előterében, Polonkai a bal oldalon álló Alves elé tálalt, a brazil azonban 13 méterről az elvetődő Rózsa kezébe lőtt.

51. perc: csere a Haladásban, Sipost Iszlai váltotta.

52. perc: Simon Ádám buktatta Alvest sárga lapot érően.

55. perc: Ez már kezd nagyon kínossá válni: 4:0. Nikolic jobb odali beadása az ötösön álló Guzmicsról a bal sarokba vágódott. Guzmics második öngólja a meccsen. (4:0)

58. perc: Halmosi verekedte le magát a bal oldalon az alapvonalig, középre lőtt labdáját az utolsó pillanatban vágta ki Andic a berobbanó Nagy elöl.

59. perc: csere a Videotonban, Polonkai helyett Szakály a pályán.

Teljes betli amit a Hali ma előad, kevés értékelhető teljesítményt láttunk eddig a zöldeknél.

67. perc: cserélt Róth Antal, Bogdanovic le, Simon Attila be.

Van egy remek hírünk a Haladás-szurkolók számára: már csak húsz perc és vége a meccsnek.

73. perc: Simon Attila bal oldali beadása a tizenhatoson belül álló Radovic kezén megpattant. Tizenegyes! A büntetőt Tóth Péter a jobb felső sarokba lőtte (4:1)

76. perc: kis fehérvári csiki-csuki után Alves elé került a labda, a csatár 12 méteres lövését biztosan fogta elvetődve Rózsa.

77. perc: cserélt a Videoton, Nikolic ment le, Lencse jött be helyette.

81. perc: 4:2. Simon Ádám fejelte le a labdát Orossnak, aki 15 méterről kapura lőtt, a labda Horváth Gáboron felpattanva Sebők felett a léc alá hullott. (4:2)

82. perc: csere a Haliban, Nagy Gábor ment le, Irhás jött be helyette.

85. perc: Andic passzolt a tizenegyespontnál érkező Lencséhez, aki egy csel után látványosan összezuhant. A játékvezető sárga lappal honorálta a műesést.

Egy perc a hosszabbítás.

Vége a találkozónak, a Haladás az első félidőben nyolc perc alatt elveszítette a meccset.

MESTERMÉRLEG

Dr. Mezey György: - Szerencse is kellett ahhoz, hogy biztos előnyt szerezzünk. Nem volt egyszerű dolgunk, mert a Haladás remekül megszervezte védekezését, masszív falat húztak fel kapujuk elé a szombathelyiek. Ha a játékvezető megadja a büntetőnket, akkor örömmármor lett volna a meccs vége, persze így sem bánkódunk.

Róth Antal: - Az első félidőben rúgtunk három gólt, ezzel eldöntöttük a mérkőzést. A dolog szépséghibája, hogy mindhárom találatot a Videotonnak ajándékoztuk. A második játékrészben már csak az önbecsülésünk volt a tét, de még egyszer mondom: ilyen kaliberű csapat ellen, mint a Videoton, luxus ennyit hibázni.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!