Pályázati pénzből újítják fel a városháza földszintjét

Gőzerővel folynak a munkálatok a szombathelyi városháza ügyfélszolgálatán. Április 19-ig az épület ezen részét több mint tizenhárom millió forintból teljesen akadálymentesítik.

Farkas Eszter

Teljesen akadály mentesítik a városháza ügyfélszolgálati részét európai uniós pályázati pénzből. A felújítási munkálatok múlt héten kezdődtek el. A komplex akadálymentesítésre 13 millió 800 ezer forintot fordít az önkormányzat.

- A Polgármesteri Hivatal rámpáját az előírásoknak megfelelően alakítjuk át, valamint a jelenlegi két szárnyú manuálisan nyitható bejárati üvegajtót fotocellásra cseréljük. Ez a két fejlesztés lehetővé teszi a mozgáskorlátozottak számára az ügyfélszolgálat megközelítését. Az ügyfelek részére egy akadálymentes vizesblokkot is kialakítunk  - ecsetelte Keringer Zsolt a projekt menedzsere.

A fejlesztés része, hogy tágas várótermet alakítanak ki és az eddigi hármas ügyfélfogadó részből, egy kilenc munkaállomásos részt alakítanak ki. Nem csak a mozgáskorlátozottak ügyintézését segítik az átalakítással. A pályázat előkészítésénél  figyelembe vették három érdekvédelmi szervezet  az értelmi fogyatékosokat tömörítő Páfrányfenyő Egyesület a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete és a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete javaslatait és tanácsait.

A váróteremben akadálymentes ügyfélhívó rendszert és a hozzá tartozó kijelzőket helyezünk el, amely látható és hallható információkat nyújt a várakozók részére. A hívórendszer fény- és hangjelzéssel működik.

Az on-line ügyfél-tájékoztató érintőképernyős terminál, akadálymentes szoftvere a hivatali ügyekben érthetően tájékoztatja az ügyfeleket, emellett egy program segíti a látássérültek tájékoztatását is. A jövőben szeretnénk még   fejlesztéseket az ügyfélszolgálati részen tette hozzá a projekt menedzsere.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!