Regisztrációs jegy: fennakadások nélkül

A regisztrációs jegy bevezetése nem okozott fennakadást a közlekedésben, állítják a Vasi Volán Zrt. és a MÁV-START Zrt. munkatársai. Az utasok tisztában vannak az új szabállyal.

Farkas Eszter

Március 1-től kötelező regisztrációs jegyet váltania a hat éven aluli gyermekeknek, a 65 éven felülieknek, valamint a hadirokkantaknak, hadiözvegyeknek és menekülteknek a buszokon és a vonatokon is. Az utazás  ezentúl is ingyenes lesz a kedvezményezetteknek.
 
- A regisztrációs jegy bevezetése nem okozott fennakadásokat a pénztári szolgáltatásban, bővebb tapasztalatokról a később tudunk beszámolni. A jegyeket a vasútállomások pénztárainál tudják megváltani az utasok. Azokat akik, nem váltanak regisztrációs jegyet,  egyelőre csak figyelmeztetjük. Júliustól azonban 500 forint pótdíjat kell fizetniük  a mulasztóknak -  mondta el lapunknak Balogh-Fazekas Anita, a MÁV-START Zrt. szóvivője.

A Vasi Volán járatain sem okozott nagyobb fennakadást a regisztrációs jegy bevezetése.
 
- A helyközi és távolsági járatokon kell regisztrációs jegyet váltaniuk az utasoknak. A jegyeket az autóbuszvezetőktől kell kérni. A jegyváltás elmulasztását júliustól szankcionáljuk. Komolyabb fennakadásokat egyelőre nem okozott a regisztrációs jegy bevezetése, csupán egy-két perces csúszásokat okozott az új rendszer - tudtuk meg Benkő Tibortól, a Vasi Volán Zrt. forgalmi üzletág igazgatójától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!