Söröspohárral sújtott a vitapartnere fejére

H. Péter egy bárt adott bérbe névnapot ünneplő alkalmi vendégeinek, néhányukkal később vitába keveredett az elszámoltatást illetően. Söröspohárral sújtott vitapartnere fejére, a törött üveg elvágott egy eret, és egészen a koponyacsontig hatolt.

Angyal László

A Vas Megyei Bíróság életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt vonta felelősségre a vádlottat, H. Pétert. Fellebbezés után a Győri Ítélőtáblán tárgyalták az ügyet. 

A vádlott, a szombathelyi H. Péter egy bárt adott bérbe névnapot ünneplő alkalmi vendégeinek, akik jól szórakoztak, majd távoztak.

Csakhogy a hajnali órákban hárman visszatértek a szórakozóhelyre, ahol egyikük H. Péterrel szóváltásba keveredett.

A nézeteltérés oka egy régebbi keletű sérelem: a korábbi alkalmi bérlet pénzügyi elszámolása okozott gondot a feleknek. S ahogyan ez ilyenkor lenni szokott, a vita hevében kézre esett egy söröspohár, mellyel a sértett fejére  sújtott a vádlott. A törött pohárral is hadakozott is, így nem csoda, hogy az  egyik vágás eret ért, és egészen a koponyacsontig hatolt. 

A megyei bíróság életveszélyesnek ítélte a sérülést, a tábla viszont úgy találta: nem forgott kockán a sértett élete. Így a minősítés ugyan változott, a büntetés viszont nem: egy év, három évre felfüggesztett, szabadságvesztés, és 200 ezer forint pénzbüntetés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!