Szünet után hengereltek Rajosék: Szombathelyi Haladás-FTC 4:1

Ligakupa-középdöntő labdarúgó-mérkőzésen a második félidőben remekül futballozó Haladás 4:1-re kiütötte az FTC együttesét. Kenesei góllal tért vissza hosszú sérüléséből.

Pum András

Szombathelyi Haladás-FTC 4:1 (1:0)

Rohonci út,  400 néző, játékvezető: Szilasi.

Haladás: Szép - Csontos, Kuttor,  Paternotte, Devecseri - Diouf, Rajos, Lattenstein, Sipos - Irhás, Kenesei.

FTC: Haber - Joaquin, Dragóner, Alcantara, Sváb - Adnan, Lipcsei, Schembri, Kulcsár - Shaw, Mamic.

Egy helyen változott a Haladás előzetesen megadott összeállítása: sérülését követően hosszú-hosszú idő után ismét kezdő Kenesei Krisztián. Simon Attila maradt ki a csapatból.

Negyedóra van a kezdésig, a hangszóróból bömbölő Europe együttes zenéjét nagyjából 200 szurkoló élvezi. A vendégszektorban mintegy 20 Fradi-drukker ácsorog.

A Haladás kispadja: Rózsa, Szakály, Nagy Zoltán, Kovács I., Skriba, Simon Attila, Rácz. Az FTC cseréi: Hermány, Nyilasi Bálint, Vattai, Papp, Gárdos, Szabó Roland, Takács.

A Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén: Budapest Honvéd-Debrecen 1:1.

A Hali a szokásos fekete dresszben, az FTC zöld-fehér csíkos felsőben, zöld nadrágban és sportszárban játszik.

A vendégek kezdték a játékot.

A vasiak az első félidőben a klubház felöli kapura támadnak - reméljük valóban támadnak. Négyszáz drukker választotta kedd esti szórakozásának a derbit.

6. perc: egy jobb oldali bedobást követően Irhás középre passzolt, Kenesei pedig kapásból, kilenc méterről alig lőtt a jobb sarok mellé.

11. perc: Lipcsei bal oldali beadását Alcantara a kapunak háttal állva, nyolc méterről a bal sarok mellé bólintotta.

Eltelt az első negyedóra, egyelőre abszolút egál a meccs, egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni.

18. perc: Kenesei-Diouf-Irhás összjáték után utóbbi egyedül nyargalhatott volna kapura, dea tizenhatosnál rosszul vette át a labdát, így odalett a kecsegtető lehetőség.

19. perc: Kuttor vágta fel Mamicot, sárga lap.

Adnan csúszott el egy beadás előtt, egy szurkoló - a múlt pénteki Haladás-Debrecen meccs kapcsán - meg is jegyezte: tiszta Bogdanovic... A Hali csatára ugyanis száz százalékos gólhelyzetben esett hasra.

Fölényben játszik a Ferencváros, a Haladásnak egyelőre a kontrák maradtak.

25. perc: Lipcsei jobb oldali szabadrúgását a hosszún érkező Mamic hat méterről bólintotta kapura, Szép bravúrral fogta meg a jobb sarokba tartó fejest.

33. perc:  Mamic jobb oldali, 13 méteres lövése a bal kapufáról kipattant, a a bal oldalon érkező Kulcsár nyolc méterről ismételt, de Szép óriási bravúrral kitenyerelte a bal sarok felé tartó lövést.

39. perc: Shaw elé került a labda, aki 19 méterről, fordulásból, ballal a jobb sarok mellé durrantott.

40. perc: Devecseri iramodott meg a saját térfeléről, majd 25 méterről tüzelt, a labda azonban a jobb kapufánál letérdelő Haber könnyű zsákmánya lett.

41. perc: Lattenstein rúgta fel Lipcseit, sárga lap a szombathelyi középpályás jutalma.

43. perc: 1:0!!! Irhás remek labdával ugratta ki középen Keneseit, aki egy a labdaátvétellel becsapta a kapujából kifutó Habert, majd kilenc méterről az üres kapu közepébe passzolt. (1:0)

 

 

Vége az első félidőnek, bár a Fradi többet birtokolta a labdát, ám mégis a Haladás vezet - ilyen a futball.

A szünetben kettőt is cserélt Róth Antal: Kenesei helyére Simon Attila érkezett, Sipost pedig Rácz váltotta.

Megkezdődött a második félidő.

47. perc: Lattenstein átadásával Diouf futott el a jobb oldalon, majd hosszú vágta után 18 méterről Haber kezébe lőtt.

48. perc: Kulcsár 23 méteres lövését tolta a léc fölé Szép.

Diouf fekszik a földön, és miután a ferencvárosi játékosok csak mintegy fél perc múlva rúgták ki a labdát, ezért némileg joggal háborog a szombathelyi publikum. Végül Lipcsei vágta ki a labdát.

53. perc: 2:0!!! Irhás elé került a labda a tizenhatos jobb oldali csücskénél, aki kapura fordult. A ferencvárosi játékosok - kezezést gondolván - megálltak, ám a bíró nem sípolt. Irhás a középen álló Simon Attilához passzolt, aki 19 méterről kapura lőtt, a labda Dragóneren kissé megpattanva a vetődő Haber hasa alatt a kapu közepébe csúszott (2:0). Hivatalosan Simon Attiláé a találat.

58. perc: Irhás jobb oldali szögletét Haber röviden ütötte ki, Paternotte tíz méterről a kapu fölé emelt.

61. perc: Kulcsár 14 méteres jobb oldali lövését Szép Mamic elé ütötte, aki hat méterről a hálóba lőtt. Lesről, így a gól természetesen érvénytelen.

62. perc: csere a Haladásban, Diouf helyére Skriba érkezett.

63. perc: 2:1. Paternottét kerülte meg Mamic, aki a tizenhatoson belül lerántotta a játékost. A francia védő sárga lapot kapott, a Fradi pedig büntetőhöz jutott. A tizenegyest Lipcsei a balra dőlő Szép mellett a jobb sarokba lőtte (2:1).

65. perc: 3:1!!!Simon Attila passzolt a jobb oldalon felfutó Irháshoz, aki belépett a tizenhatoson belülre,  majd tíz méterről a bal sarokba lőtt (3:1).

69. perc: cserélt a Haladás, Lattenstein le, Szakály be.

71. perc: Schembri ugratta ki a jobb oldalon Mamicot, aki miután megszelíditette a labdát, tíz méterről kapura lőtt, ám a labda a gólvonal előtt álló Kuttor sarkáról kipattant.

A gólváltás óta kicsit lecsendesedett a meccs, a Fradi jön előre, a Haladás pedig most már elsősorban a biztonságra ügyel.

79. perc: 4:1!!!Csontos jobb oldali beadása egyedül találta az ötösön Skribát, aki lekezelte a labdát, majd a kapu közepébe lőtt (4:1).

80. perc: Devecseri helyére Nagy Zoltán állt be.

81. perc: Adnan rántotta vissza Simont, sárga lap a jutalma.

85. perc: Sváb bal oldali beadását Shaw továbbfejelte, az érkező Joaquin pedig hat méterről, jobbról az égbe lőtt.

86. perc: Szakály rúgta fel Adnant, sárga lap.

87. perc: Joaquin rúgta el dühében a labdát, majd miután felmutatta neki Szilasi a sárga lapot, megjegyzést is tett. A játékvezető ezután kiállította a spanyol bekket.

Ilyen is régen volt, vastaps és ollézás a Rohonci úton.

Vége a találkozónak, a második félidőre alaposan feljavult a Haladás játéka, teljesen megérdemelten nyert a szombathelyi együttes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!