Hatvan sportoló és több mint kétezer diák futott az 1000 éves Vas Vármegyéért

Az 1000 éves Vas Vármegyéért emlékfutás öt napon át tartott, s a futók összesen két nagy kört, mintegy 400 kilométert tettek meg 82 települést érintve.

Farkas Eszter

Nyolcvankét települést érintve, két szakaszon összesen öt napig futottak míg elértek a Vasvármegye egykori székhelyére, Vasvárra megyei sportnapra az emlékfutás résztvevői. Összesen négyszáz kilométert tettek meg, észak és dél irányába.

A déli  útvonalon haladók a történelmi Vasvármegye egykori városaiba is ellátogattak, például Güssingbe és Rudersdorfba. Az emlékfutók 22 településen koszorúztak, többek között Kőszegen a Hősök Kapujánál, vagy Güssingben a Batthyány-Strattmann László- németújvári herceg sírjánál.

Az eseményen mintegy hatvan  futó vett aktívan részt, s volt olyan sportoló is, aki mind az öt napon teljesítettek például Görög Gyula, Mélykuti Árpád, Völler Katalin, Lengyák György, Garami Árpád, Hopp Viktor. Az emlékfutáson a megye iskolái is aktívan részt vettek.

Körülbelül kétezer kétszáz diák csatlakozott a megyefutáshoz, ők egyik várostáblától a másikig kísérték a megyefutókat. A két ág résztvevői végül Vasváron találkoztak. Célba érésükkel kezdődött a tizenhetedik megyei sportnap a Kardos László Általános Iskolában. 

- Rengeteg szervezési munka előzte meg a megyefutást. Nagyon szívéjesen fogadták a települések polgármesterei a sportolókat. Külön öröm, hogy ennyi iskolás csatlakozott a programhoz. Köszönet illeti a rendőrséget, hiszen nekik is köszönhetjük, hogy balesetmentesen zajlott az esemény - emelte ki dr. Varga Zoltán Vas megyei sportigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!