Kick-boxosok három medálja

Az Austrian Classic elnevezésű nemzetközi kick-box versenyen a kopulás Pődör Csaba és Lantos Katalin ezüst-, a controllos Varga Martin bronzérmet szerzett.

Vastag Nándor

Az ausztriai versenyen egy Világkupához hasonló erősségű mezőny gyűlt össze; 23 ország közel 1400 kick-boxosa vett részt a küzdelmekben. A viadalon három vasi egyesület sportolói tették próbára a tudásukat, akik közül Pődör Csaba érte el a legjobb eredményt. A Kopula Classic KBC versenyzője a felnőtt 94 kilós súlycsoportban, light-contact szabályrendszerben két török ellenfelet verve jutott az elődöntőbe, ahol szlovén riválisa feladta a meccset, majd a fináléban a világbajnok horvát vetélytárstól kikapott, így ezüstérmes lett. Mayer Gábor tanítványa balszerencsés is volt, a döntőben eltört az egyik lábujja. Pődör Csaba csapattársai közül Mayer István a light -79 kg-ban egy siker után a negyeddöntőben szenvedett ve- reséget szlovák ellenfelétől, az idei első versenyét teljesítő Wappel Tibor két szabályrendszerben is a nyolcaddöntőben esett ki, akárcsak a kadett II-es korcsoportban, semi 69 kilóban Németh Dávid. A kezdő, zöld öv alatti kategó-riában viszont második hellyel debütált Lantos Katalin. Light-contactban, 60 kg-ban szlovén és osztrák vetélytársát legyőzte, míg a döntőben egy olasztól kikapott.

A KondorControll SE-ből kadett II. semiben, a -52 kilósok között Varga Martin szerzett bronzérmet. Három meccsét magabiztosan hozta, majd az elődöntőben szoros csatában maradt alul egy talján fiúval szemben. Dancsó Zoltán - aki a május 1-jei profi címmeccsére készül, ezért kihagyta a viadalt - többi tanítványa a negyeddöntőig jutott. Kadett II. semi -42 kg-ban Verhás Olivér, a junior lányoknál light -60 kg-ban Szép Adrienn, valamint a fiúknál a semi -57 kg-ban Verhás Bence egyaránt egy győzelem után kapott ki. A Castrum SEC-Dinamica SE-t csak Gordos Tibor képviselte, aki a felnőttek -79 kilósok mezőnyében 64-es tábláról indulva light-contactban a második, míg semiben az első fordulóban szenvedett vereséget. A körmendi egyesület vezetője, Andorka Imre elmondta, Dancsecs Bojána és Pesti Balázs sérülés miatt hagyta ki az Austrian Classicot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!