Körmend-Falco: kezdődik a kosárcsata

Szerdán elkezdődik a férfi kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszása. A párharcok közül egyértelműen kiemelkedik a vasi rangadó, az első meccsen a Körmend fogadja (18.00) a Falcót.

Vastag Nándor

A Körmend a harmadik, a Falco KC a hatodik helyen jutott a play offba, de ettől a párharc kimenetele megjósolhatatlan. Mindkét gárda remek formában zárta az alapszakaszt, s az idei, egymás elleni mérkőzéseik alapján a hazai pálya előnyéről egyáltalán nem lehet beszélni. A bajnokságban és a Magyar Kupában is nyertek az Arena Savariában a Rába-partiak, akárcsak a Somogyi Béla Általános Iskola sportcsarnokában a szombathelyiek. Csak az a kérdés, hogy az MK négyes döntője mennyit vett ki a sárga-feketékből, valamint, hogy a hazaiak milyen formában vannak, hiszen másfél hete nem játszottak tétmeccset.
 

- A play off minden résztvevője, így mi is a továbbjutásban bízunk - mondta Sabáli Balázs, a MJUS-Fortress Körmend edzője. -  Ugyan bármelyik csapat képes lehet meglepetésre, így az idegenben kezdők is; de a célunk a pályaelőny megtartása és a négy közé jutás. Feszültséget nem érzek a csapaton, és az elmúlt napokban tisztességgel dolgoztak a fiúk. Tíz napja játszottunk utoljára bajnokit, ezért péntek kivételével minden nap edzettünk. A még jobb összekovácsolódás érdekében még egy csapatépítő összejövetelen is részt vettünk Sárváron. A kupadöntő többet kivehetett a Falcóból, de legalább nem estek ki a ritmusból. Ismét bebizonyosodott, hogy Frazier a kulcsember, de Dies is nagyon jól teljesít. Nagyon fontos lesz, hogy a gyors játékukat megakadályozzuk, míg támadásban türelmesen, tiszta helyzetig kell játszani. Nálunk mindenki egészséges, még Németh Isti is vállalja a játékot. Csodát azért nem kell várni tőle, sokat kihagyott, de a jelenléte mindenképpen pozítiv dolog. A keretben így eggyel többen vagyunk; hogy ki marad ki, arról később döntünk.

 

- Jelen pillantaban nem mi vagyunk az esélyesek - fogalmazott Nikola Lazics, a Falco-Szova KC trénere. -  Nagyon szerencsétlen a versenykiírás. Amíg mi pénteken és szombaton kemény meccseket játszottunk a kupadöntőben, addig ellenfelünk rápihenhetett a play-offra, és alaposan fel is készülhetett belőlünk. Fáradt a csapatom, mindössze két napunk maradt ráhangolódni a Körmendre, ráadásul a Final Four szedett áldozatokat is, Kazlauskas, Frazier és Kálmán sincs százszázalékos állapotban. A papírforma egyértelműen hazai sikert ígér, ennek ellenére küzdeni fogunk keményen. Ebben a bajnokságban már sokszor álltunk fel a padlóról, csináltunk bravúrt lehetetlen helyzetből  most is erre készülünk. Igaz, ez a Körmend már nem az a csapat, amelyet kétszer is elkaptunk saját pályáján. A bajnoki hajrára már ismét formába lendültek, ráadásul ha Németh Istvánt bevetik, tovább erősödnek. Ismerem Istit, hiszen a Vojvodinánál az edzője voltam. Ha csak tudása 70 százalékát nyújtja, akkor a Körmend akár bajnoki döntőt is játszhat. Mindenestre mi meglepetésre, bravúrra készülünk.

Az első mérkőzésen a Valovics, Benczur, Török trió fújja a sípot.

A mérkőzésről honlapunkon online-tudósítást olvashatnak.

A folytatás programja. 2. mérkőzés, április 24. (szombat), 18.00: Falco-Szova KC Szombathely-MJUS-Fortress Körmend. 3. mérkőzés, április 27. (kedd), 18.00: Körmend Falco. 4. mérkőzés (ha kell), április 30. (péntek), 18.00: Falco-Körmend. 5. mérkőzés (ha kell), május 2. (vasárnap), 18.00: Körmend-Falco.
A negyeddöntő további párosításai: ZTE-Sopron, Atomerőmű-Kecskemét, Szolnok-Albacomp

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!