Mind az öt vasi egyéni választókerületben tarolt a Fidesz (videóval, képgalériával)

Vas megye mind az öt választókerületében tarolt a Fidesz-KDNP. Az első választókerületben dr. Puskás Tivadar kétszer annyi szavazatot kapott, mint Szombathely szocialista polgármestere, dr. Ipkovich György. Az ötös körzetben Bana Tibor (Jobbik) megverte az MSZP-s Oroszvári Pétert.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Négy választókerületben a Fidesz mögött második helyen végzett az MSZP, míg Vas megye 05. számú egyéni választókerületében a Jobbik jelöltje, Bana Tibor megelőzte a szocialista Oroszvári Pétert. Itt  V.Németh Zsolt, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje óriási fölénnyel (70,77 százalék) szerzett mandátumot.

A négy megyei területi listás helyen két párt osztozott: egy jutott a szocialistáknak, a listavezető dr. Ipkovich Györgynek, és három a Fidesznek: Ágh Péter, Bebes István és dr. Gulyás Gergely Győző.

Dr. Árvai Roland, Balassa Péter és Giczy József értékelése az eredményekről:

Az első választókerületben dr. Puskás Tivadar kétszer annyi szavazatot kapott, mint Szombathely szocialista polgármestere, dr. Ipkovich György. A négy induló közül utolsó helyen végzett a város korábbi vezetője Szabó Gábor (MDF). A kettesben dr. Hende Csaba háromszor több voksot kapott dr. Nemény Andrásnál.

Magabiztosan győzött  Básthy Tamás a megye 3. választókerületében (Kőszeg), 65,52 százalékot kapott a választóktól, szocialista kihívója, Rába László 14,14 százalékot gyűjtött be. 

Vas megye 4. választókerületében (Sárvár) Kovács Ferenc  61,41 százalékkal nyert.

Boldog fideszesek a választás éjszakáján Szombathelyen:

 

Dr. Czeglédy Csaba nyilatkozata:


Tájékoztató adatok Vas megye területi választókerületi eredményéről:

A szavazókörök 99,46 %-ának adatai alapján

 

 Vas megye 01. számú egyéni választókerületi eredménye:

 

 

 Vas megye 02. számú egyéni választókerületi eredménye:

 

Hende Csaba: Új korszak kezdődik, amelyben nemzeti egységet kell teremteni

Egy új korszak kezdődhet, amelyben meg kell teremteni a nemzeti egységet - mondta Hende Csaba, aki a nem hivatalos végeredmény szerint a leadott szavazatok 61,1 százalékát megszerezve a Fidesz-KDNP jelöltjeként szerezhetett mandátumot Vas megye 2-es számú egyéni választókerületében.

Dr. Puskás Tivadar és dr. Hende Csaba értékelése az eredményekről:

A politikus, aki korábban a Polgári Körök országos koordinátora, valamint az Orbán-kormány igazságügyi államtitkára volt, az MTI-nek nyilatkozva a választások első fordulója után arról beszélt, hogy rendkívül nagy az a bizalom, amelyet választókerületében pártja és személye kapott, hiszen már az első fordulóban győzni tudott. Szavai szerint ennek a fokozott bizalomnak meg kíván felelni képviselői munkája során.
   
Hende Csaba szólt arról is, hogy választókerületében a kampány során egy régóta nem tapasztalt, "nemes verseny" zajlott a jelöltek között, egyikük részéről sem hangzott el becsületbe vágó, egymást lejáratni akaró megnyilvánulás, és ez megfogalmazása szerint reményre jogosít.

Vas megye 03. számú egyéni választókerületi eredménye:

 

 

Vas megye 04. számú egyéni választókerületi eredménye:

 Kovács Ferenc: a kormányt büntette szavazatával a választópolgárok többsége

A választópolgárok többsége az elmúlt nyolc év sikertelen és tehetségtelen kormányzását büntette szavazatával - hangoztatta az MTI-nek nyilatkozva vasárnap éjszaka a választások első fordulója után Kovács Ferenc (Fidesz), aki Vas Megye 4-es számú egyéni választókerületében a leadott szavazatok 61,41 százalékát szerezte meg és a nem hivatalos végeredmény szerint mandátumot szerzett.

Annak, hogy Vas megyében ilyen sikert ért el a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum szövetsége, szavai szerint annak is köszönhető, hogy önkormányzati vezetői olyan munkát végeznek a megyében, a térségben, amelyben a választók a jelek szerint nem találtak túl nagy kifogást - mondta a politikus, aki egyben a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is.
   
Az, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei Vas megyében mind az öt egyéni választókerületben első körben győztek, szavai szerint egy felfokozott elvárást és felfokozott bizalmat jelent, amelynek megfelelni kötelességük.
   
Vas megye 4-es számú választókerületében a második helyen Szabó Lajos az MSZP jelöltje végzett a leadott voksok 19,06 százalékával, a harmadik György Tamás a Jobbik jelöltje lett 14,42 százalékkal, a negyedik pedig az LMP jelöltjeként Gergácz Ildikó, aki a szavazatok 5,1 százalékát kapta.

Vas megye 05. számú egyéni választókerületi eredménye:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!