Szerdán állásbörze Szombathelyen

Április 21-én lesz az idei szombathelyi állásbörze az Oladi Általános Művelődési Központban.

Erős D. Zoltán

A 9 órától 14 óráig lá- togatható rendezvényen nemcsak a szombathelyi térségből, hanem a megye többi részéről is lesznek munkáltatók, így nem csak a megyeszékhely és vonzáskörzetében élő munkanélküliek, álláskeresők, pályakezdők számára kínálnak munkalehetőséget. A 45 pavilonban a munkáltatók mellett a magán-munkaerőközvetítők és képzőintézmények is bemutatják kínálatukat.

A szombathelyi kirendeltség munkatársai a munkaügyi szervezetnél nyilvántartott állásajánlatokról tájékoztatják az érdeklődőket. Az idén is lesz EU-s pavilon, amelyben a külföldi munkavállalással foglalkozó munkatársak, EURES tanácsadók állnak az álláskeresők rendelkezésére.

A börzén a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ szolgáltatásait is igénybe lehet venni: munkajogi és munkaügyi tanácsadást, s az érdeklődők információt kaphatnak üres álláshelyek mellett az induló tanfolyamokról, az önfoglalkoztatás feltételeiről.

A humán szakszolgálat munkatársai hasznos tanácsokkal segítenek abban, hogyan kell sikeresen állást keresni, önéletrajzot, pályázatot készíteni. Lesz két speciális tájékoztató is: tíz órakor kezdődik a rehabilitációval érintett álláskeresőknek szóló, míg a másik az álláskeresés hatékony módszereivel foglalkozik.

Ez fél tizenegytől fél egyig folyamatosan zajlik a földszinti klubteremben. A tájékozódást egy kiadvánnyal is segítik majd, amelyet a rendezvény látogatói a bejáratnál kapnak kézhez. Ebben valamennyi az állásbörzén részt vevő munkáltató és képzőintézmény bemutatkozik, s tájékoztatást nyújt az általuk kínált állásokról. Egy helyszínrajz pedig a pavilonok közötti eligazodást segíti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!