Tolvajt fogtak a kollégisták

A pár héttel ezelőtti betöréses lopás után újra lecsaptak az enyveskezűek a NymE SEK Pável Ágoston Kollégiumában. Az akkori esettel ellentétben most nem sikerült messzire jutniuk, a páros egyik tagját már a helyszínen elkapta egy hallgató.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Március végén helyi egyetemista berkekben bombaként robbant a hír, a zár befeszítésével betörtek az "újkoli" egyik szobájába, majd azt szinte teljesen kifosztva távoztak az elkövetők. Az állítólagos módszer roppant egyszerű: a portát kikerülve, valahol bemászva a kollégiumba a tolvajok végigkopogtatták a szobákat, majd ahova úgy tűnt, hogy "tiszta a levegő", bejutottak, és cselekedtek...

Az események miatt azóta persze az ott lakók is jobban figyeltek dolgaikra, az ajtókat zárták, ha furcsa zajt hallottak, inkább utánajártak. Valószínű, ennek köszönhető, hogy szerdán elkapták azt a két fiatalt, akik a kopogtatós módszerrel lopni készültek.

A szerdai eset hőse, egy a neve elhallgatását kérő kollégista barátaihoz ugrott át a szomszédba: - Körülbelül két perce voltam ott, amikor hallottam, hogy valami zaj jön a szobámból. Persze, azonnal átmentem, ez a gyerek meg egyből kiugrott onnan, ott rögtön megfogtam, megkérdeztem, hogy kicsoda és mit akar. Nekiállt kamuzni, hogy a barátnőjét keresi. Fogtam és levittem a portára, persze közben kérlelt, hogy ne köpjem be, meg hogy már van rendőrségi ügye...

Kihívták a rendőrséget, majd azután vált világossá: nem csak egy besurranóról lehet szó, ugyanis egy pénztárcának lába kélt. Társa, aki a tettenéréskor elsurranhatott, valahol ki is tudott mászni a kollégiumból.

- Őt később a járőrök hozták be kocsival, majd azonosították, hogy valóban itt járt. - folytatta az egyetemista. - Egyébként nála sem találtak semmit. Bementünk a rendőrségre, ott felvették a jegyzőkönyvet, majd amikor visszajöttünk, tettünk egy kört a kollégiumban, a kukákban keresgéltünk, hátha oda dobták a tárcát, végül az egyik lépcsőfordulóban lett meg, persze szét volt szórva minden... Szerencsére meglett mindenem. Úgy tudom, mástól most nem loptak.

Jogosan tehetjük fel a kérdést újra: hogy tudtak bejutni a kollégiumba? A tettenért férfi több verzióval állt elő: először azt mondta, hogy a földszinti WC-ablakon mászott be, utána arra hivatkozott, hogy a portán keresztül, a harmadik variáció szerint bemászott egy földszinti szobába. A helyszínen aztán kiderült, ez kizárható, mivel a lakók csak később jöttek vissza.

A rendőrségen érdeklődésünkre dr. Horváth András, a felderítési osztály vezetője elmondta, szerdán késő este valóban tetten értek két besurranót az Ady téri kollégiumban, azonban ennél többet egyelőre nem kívánt reagálni az ügyben. Kérdésünkre, miszerint összefüggésbe hozhatók -e korábbi esetekkel, nem zárkózott el, annyit mondott, büntetett előéletű személyekről van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!