Úgy kellett akár egy falat kenyér: Haladás-Újpest 1:0

Értékes három pontot szerzett a Haladás együttese az Újpest elleni bajnoki mérkőzésen. A vasiak küzdelmes, de rengeteg hibával tarkított meccsen Nagy Gábor góljával 1:0-ra legyőzték a fővárosiakat.

Pum András

Szombathelyi Haladás-Újpest FC 1:0 (0:0)

Szombathely, 5000 néző,  játékvezető: Andó-Szabó.

Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. - Rajos, Simon Á., Halmosi - Nagy G., Bogdanovic, Sipos.

Újpest FC: Balajcza - Szokol, Vermes, Vaskó, Pollák - Korcsmár, Millar - Simek, Foxi, Tóth N. - Kabát.

Kellemes, napos, ám kicsit szeles idő fogadta a szurkolókat és a csapatokat a Rohonci úton. A Haladás tiszta zöldben, az Újpest talpig fehérben játszik majd.

A lilák kezdték a játékot.

A Hali "B"-közép a jelek szerint kissé neheztel kedvenceire, a kerítésen ugyanis egyetlen molinó sem lóg, igaz azért a fenti kerítésen lengedez néhány zászló. Újpestről  nagyjából150-en kísérték el csapatukat.

5. perc: Kabát vezetgette a labdát, majd 22 méterről kevéssel lőtt a jobb alsó sarok mellé. Fogja is a fejét a fővárosiak gólzsákja.

7. perc: Bogdanovic adta el a labdát saját térfelén, Foxi pedig  23 méterről, balról, alig tekert a bal sarok mellé.

8. perc: Sipos futotta le Szokolt a bal oldalon, beadását azonban Pollák az utolsó pillanatban kivágta az üresen érkező Bogdanovic elöl.

16. perc: Sipos bal oldali  szögletét a védők a hosszú oldalon érkező Simon elé fejelték, aki kapásból, 10 méterről a léc fölé bombázott.

Úgy fest, mindkét tábor bojkottálja a szurkolást, mind a vasi, mind az újpesti fanatikusok néma csendben figyelik a pályán történteket.

20. perc: Halmosi, 25 méteres, kellemetlen, pattogós lövését Balajcza üggyel-bajjal tolta szögletre.

23. perc: Nagy Gábor adott kötényt Polláknak, aki lerántott a szombathelyi támadót. A játékvezető felmutatta a sárga lapot a lila-fehérek hátvédjének.

30. perc: Sipos passzolt a középen érkező Rajos elé, aki 20 méterről centikkel lőtt a léc fölé.

 

31. perc: Schimmer és Pollák csatázott a labdáért a hazai tizenhatoson belül, majd mindketten elestek. Andó-Szabó műesésért sárga lapot adott a vendégek hátvédjének,és miután ez a második sárgája volt, kiállította Pollákot.

37. perc: csere az Újpestben, Tóth Norbert helyett Vasiljevic jött be.

Közben egy hatalmas molinót feszítettek ki a Haladás-drukkerek: "Elég az Anti-fociból!Támadás" olvasható a drapin.

A kiállítás óta nyomasztó fölényben játszik a Haladás, az Újpest teljesen visszaállt.

Egy perc a hosszabbítás.

46.perc: Schimmer remekül ívelt középre, Bogdanovic pedig tíz méterről alig fejelt a jobb sarok mellé.

Vége az első félidőnek, a Haladás ugyan nagy fölényben játszik, de eddig meglehetősen kevés helyzetet dolgozott ki a Róth-csapat.

Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

46.perc: 1:0!!!!!Schimmer verekedte át magát a jobb oldalon a védőkön, középre adott, az érkező Nagy Gábor pedig nyolc méterről, a vendégjátékosok gyűrűjében a kapu közepébe bombázott (1:0).

49. perc: Kabát kapott sárga lapot műesésért. Csere az Újpestben, Foxi ment le, Kovács Dániel jött be.

51. perc: Kabát bal odali szögletét Vaskó fejjel tovább csúsztatta, ám a jobb oldalon érkező Vasiljevic a kaputól két méterre lemaradt a labdáról.

58. perc: Sipos jobb oldali szöglete után a bal oldalon érkező Bogdanovic hét méterről a jobb sarok mellé fejelt.

60. perc: Kovács Dániel 23 méteres, bal oldali lövését elvetődve védte Balajcza.

63. perc: Nagy Gábor rúgta fel Vermest, sárga lap.

A Haladás vezető gólja alaposan felpaprikázta az újpestieket, a szombathelyiek kizárólag a védekezzésel törődnek.

Óriási tapsvihar a stadionban, Keneseit intette magához Róth Antal vezetőedző, hamarosan cserél a Haladás.

71. perc: csere a Haladásban, Bogdanovic le, Kenesei be. Tapsvihar második felvonása.

77. perc: Simek futott el a jobb oldalon, középre lőtt labdáját Millar rosszul találta el, a középpályás nyolc méteres lövése elgurult a jobb sarok mellett.

78. perc: Sipos tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, ám 12 méteres lapos lövését biztosan fogta Balajcza. Még ebben a percben Kabát 25 méteres, jobb oldali, életerős, jobb sarokra tartó szabadrúgását bokszolta ki  Rózsa.

79. perc: kettőscsere a Haliban, Rajos helyett Lattenstein, Halmosi helyett Iszlai lépett pályára.

Az Újpest nem teketóriázik: jobbról-balról lövi be a labdákat, van dolga Rózsának bőven. Teljesen beszorult a Hali.

85. perc: Vermes ívelt be a bal oldalról, Simek pedig óriási helyzetből, jobbról, 11 méterről a hosszú, jobb sarok mellé lőtt. Meleg volt...

Két perc a ráadás.

91. perc: Hali-kontra végén Kenesei indította a jobb oldalon Schimmert, aki lenyargalt az alapvonalig, jól adott középre, ám a középen érkező Nagy Gábor tíz méterről az égbe lőtt.

Vége a mérkőzésnek, a Haladás ha nehezen is, de roppant fontos három pontot szerzett - és most ez a lényeg.

MESTERMÉRLEG

Róth Antal: - A mi helyzetünkben most azt mondhatom: eddig mi voltunk a szimpatikus vesztes, örülök, hogy végre az unszimpatikus győztes lettünk. Érthetetlen, hogy tíz ember ellen, egygólos vezetés után idegessé és pontatlanná vált a csapat játéka, nem tudtunk egy támadás normálisan végigjátszani. Az újpestiek rengeteg oldal-és szabadrúgást végeztek el, bizony akadtak meleg pillanatok a kapunk előtt. Remélem ez a három pont nyugtatólag hatott a játékunkra, és az idegekre is. Talán majd lesz olyan amikor jól is játszunk és nyerünk.

Willie McStay: -Büszke vagyok a csapat harcosságára, ugyanakkor gratulálok a Haladásnak a győzelemhez. A játékvezetés mellett viszont nem tudok szó nélkül elmenni. Pollák kiállítása előtt úgy tűnt, mintha meglepődött volna Andó-Szabó játékvezető, hogy van már sárgája a játékosomnak. Nem volt következetes a bíró, hiszen volt az ellenfél soraiban olyan sárga lapos játékos aki a szabadrúgáshoz letett labda elé állt, és mégsem állította ki a bíró. De azt sem értem, hogy hogy játszhatta végig a meccset az a hazai labdarúgó, aki sárga lappal a háta mögött rengeteget szabálytalankodott. Tíz emberrel is voltak helyzeteink, ráadásul három tizenegyesgyanús szituációt is számon kérhetek a játékvezetőn. Mégegyszer hangsúlyozom: nekünk nem a Haladással, hanem a bíráskodással volt problémánk. Remélem az MLSZ illetékesei kedden végignézik Pollák kiállításán, és nem tiltják el a labdarúgót.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!