Vasrúddal támadt a rendőrökre egy dühöngő férfi

Figyelmeztető lövés leadásával tudtak megállítani a rendőrök egy dühöngő férfit csütörtökön Fehérgyarmaton.

MTI

A járőröket családi veszekedéshez riasztották a szatmári város egyik lakóházához, a kiérkező egyenruhásokra azonban a családfő egy 65 centiméteres, hegyes vasrúddal támadt rá - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A százados tájékoztatása szerint a rendőrök felszólítást követően gázspray-t használtak, de mivel ezzel nem értek el eredményt, az egyik főtörzsőrmester két figyelmeztető lövést adott le.

Az agresszív férfi csak a második figyelmeztető lövést követően torpant meg, ekkor testi kényszert alkalmazva megbilincselték - közölte a szóvivő. Az intézkedés során személyi sérülés nem történt.

A 66 éves gyanúsítottal szemben hivatalos személy ellen felfegyverkezve elkövetett erőszak megalapozott gyanújával a rendőrség az ügyészségen kezdeményez eljárást, családja védelmében pedig ideiglenes megelőző távoltartást rendelnek el ellene - tette hozzá Fülöp Gergely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!