Ágyúk a magyar határnál!

Ágyúkkal vonulnak a határra szombaton délután a Pronas Civil Összefogás aktivistái, hogy tiltakozzanak a tervezett égető ellen.

Szenkovits Péter

Tömegdemonstrációt hirdetett meg szombaton 13 óra 30 perctől a Pronas Civil Összefogás. A határ mellé tervezett osztrák hulladékégető ellen  tiltakozókat a Széll Kálmán téren várják. 

14 órakor tájékoztató hangzik el a hulladékégetővel kapcsolatos aktuális helyzetről, fél három tájékán pedig ágyúkat vontatva, huszárok vezetésével indul a tömeg a Népek Barátsága Emlékműhöz.

Háromnegyed háromkor  a tarackok  hangosan eldördülnek; miután a hadieszközöket fojtással látták el, ezért golyót nem fognak kilőni.

"Át fogjuk lőni jelképesen a hangunkat Ausztriába", fogalmaz Soós Zoltán, a Pronas elnöke.

"Provokatív lépés ez?", teszi fel a kérdést, s így folytatja: "Ha igen, akkor minek tekinthető az, hogy ötven-hatvan éven át  egy folyamatosan füstölő, nagy távolságokból idehordott szeméttel üzemelő erőművet helyeznének egy határ menti kisváros lakóinak a nyakába?."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!