Amare Vorbi: lovári-magyar képes szótár kicsiknek

A roma nyelv alapjait sajátíthatják el a kicsik az Amare Vorbi című kiadványból, melyet pénteken mutattak be a Savaria Rehab-Team Nappali Központjában.

Farkas Eszter

Tebeli Károly 12 éves kisfiú megilletődötten felel kérdéseinkre. Pedig büszke lehet magára, ugyanis hat társával együtt illusztrálták azt a lovári-magyar képes szótárat, melyet pénteken mutattak be a közönségnek a Savaria Rehab-Team Nonprofit Kft. Nappali Központjában.

Az Amare Vorbi vagyis a Mi szavaink című kiadványt Kolompár Hajnalka nyelvész írta és szerkeztette, a rajzokat és grafikákat pedig a Masszi Ferenc, művésztanár vezetésével működő Vizuális Stúdióban készítették a gyerekek.

A nyelvi szótár a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával, a Vas Megyei Esélyegyenlőségi Iroda valamint a Savaria Rehab-Team Nonprofit Kft. közreműködésével készült el.

A bemutatón részt vett a kiadvány szerkesztője Kolompár Hajnalka is, aki elmondta, hogy a szótár anyaga  a romák által a nyugat-dunántúli régióban használt lovári nyelvjárásra épült. A tájékoztató után mindenki kézhez vehette a színes illusztrációkból álló kiadványt. A kis művészek is most látták először nyomtatásban alkotásaikat.  
 
- Nagyon jó érzés, hogy a rajzaim szerepelnek a  szótárban. Mikor elkezdtük a munkát, különböző témakörökből kellett választanunk például tárgyakat, amiket lerajzoltunk a magunk elképzelése szerint. Nagyon szeretek rajzolni, s ha felnőtt koromban lesz rá lehetőségem, akkor   szeretnék ezzel foglalkozni - mondta Tebeli Károly. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!