Dr. Czeglédy Csaba elismerte felelősségét

Dr. Czeglédy Csaba alpolgármester elismerte, hogy ő írta alá azt a határozatot, melyben Hauser Filip, a helyi roma kisebbségi önkormányzat elnökének kamatmentes kölcsönre beadott kérvényét elfogadták.

Maróthy Andrea

Az alpolgármester hangsúlyozta, nem állnak rokonságban, sem baráti viszonyban az elnökkel. Hosszas gondolkodás után hozta meg a döntést, miszerint 300 ezer forint kamatmentes kölcsön és 36 ezer forint átmeneti segély kifizetését jóváhagyta.

Cáfolta, hogy tudott volna arról, hogy a gáztartozás oka az úszómedence vizének melegítése. Hauser Filip 2008-ban azzal az indokkal kereste fel a hivatalt, hogy rezsi tartozása miatt nem tudja ellátni elnöki közfeladatait.

- A felelősségemet elismerem, de csak egy dologban, mert az utólagos információk alapján kiderült, Hauser Filip megpróbálta kijátszani az ügyében döntők jóhiszeműségét - tájékoztatott az alpolgármester, majd hozzátette: Hauser Filip a időben visszafizette a pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!