Elfogyott a lakók türelme: virágot ültettek a kátyúkba

Nádasdon a Kossuth utca három lakója megelégelte, hogy autóikat tönkreteszik, életüket pedig megkeserítik a kátyúk, ezért úgy döntöttek, speciláis módon fogadják örökbe a mélyedéseket. A liliomok jól érzik magukat az út közepére ültetve, egyikük virágot is bontott.

Vas Népe

Már messziről észre lehet venni a Kossuth utca közepén virágzó lilomot, s a mellette lévő nyomsávot, amelyet az autók jártak ki, hogy ki tudják kerülni a virágzó növény. Papp Lászlóné, a Fogadj örökbe egy kátyút mozgalom egyik helyi szervezője elmondja, nem volt nehéz az út közepére ültetni a virágot, mivel tele van kátyúkkal az aszfalt. Csak egy kis földre volt szükségük, a többit a teremtőre bízták. Május 19-én ültették ki az első liliomot, azóta nem kellett öntözni. Azt, hogy a növények jól érzik magukat az út közepébe ültetve, mi sem jelzi jobban, hogy az egyik liliom már virágot is hozott.

- Megelégeltük, hogy mindenre van pénz a településen, csak a mi utcánk felújítására nincsen - mondja a helyi aktivista. Ezért három nő összefogott az utcából, s örökbe fogadtunk három kátyút, melyet azonnal be is ültettünk liliommal. Elegünk lett abból is, hogy folyamatosan az ablakunk alatt csattognak az autók, s szinte már aludni sem tudunk. Én már a kátyúba huppanás hangjából meg tudom állapítani, hogy éppen ki hajt el a ház előtt. -

Miközben a gödör mellett beszélgetünk, odajön hozzánk egy másik kátyútulajdonos, Mária is. - Nagyon tetszett a virágültetés ötlete - teszi hozzá Mária, az utcában már mindenkinek elfogyott a türelme, mivel egy esős nap után az autók úgy néznek ki, mintha az erdőn jártunk volna. Ha pedig valaki kénytelen belehajtani a kátyúba, előfordul, hogy az alváz eléri az aszfaltot.

- Nem akartunk semmit sem tenni, csak bementünk a hivatalba, s megkérdeztük a polgármestert, hogy mikor szabadulhatunk meg végre a kátyúktól - ragadja magához a szót Papp Lászlóné. Azt mondta, nyáron kijavítják az úthibákat, de mi már nem hiszünk az ígéreteknek. Nem is emlékszünk arra, mikor lehetett ezen az úton normálisan végigmenni autóval. A csatornázás után is csak foltoztak, a tíz évvel ezelőtti útjavítás nyoma még mindig meglátszik. Olyan volt már, hogy apró kavicsot öntöttek a mélyedésekbe, ám ezeket hamar kijárták a járművek.

Megkerestük Karvalits Zoltán Nádasd polgármesterét, aki elmondta, hogy a közeljövőben tervezik a Kossuth Lajos utca és a Táncsics Mihály utca felújítását, már árajánlatot is kértek, hogy a munkálatokat mennyi pénzből lehetne kivitelezni.

- Lehet ugyan viccelődni, de ettől még nem repül pénz az ölünkbe, egyébként sem ülünk karba tett kézzel, a nádasdi iskola 200 millió forintból újult meg, és a környéken az úthálózatot is rendbetettük - tudtuk meg a polgármestertől. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!