Falco: Nikola Lazics marad a csapat edzője

A Falco kosárcsapata számára a Körmend ellen elbukott negyeddöntő után befejeződött a 2009-2010-es bajnokság. A vezetőség már a jövőre készül, első lépésként két szezonra szóló szerződést kötött az edzővel, Nikola Laziccsal.

Tóth Gábor

A Falco-Szova KC Szombathely A-csoportos kosárcsapata a hatodik pozícióban fejezte be a pontvadászatot. Három légiós Arnas Kazlauskas, Winsome Frazier, Donald Wilson már visszautazott hazájába. Emmanuel Dies még Magyarországon tartózkodik, Sopronban a barátnőjénél.

A magyar játékosok pihenőt kaptak, ám április 10-étől levezető edzés vár rájuk. A Falco keretéből csupán Hajmásy Péter és Szanati Mátyás rendelkezik a jövő szezonra is érvényes szerződéssel, mindenki másnak lejárt a kontraktusa. A Falco menedzsmentje már a következő szezonra készül: sikerült a csapat mellett tartani a trénert, Nikola Lazicsot.

- Figyelembe véve a körülményeket, egyértelműen kijelenthető, hogy Nikola Lazics igen eredményesen dolgozott, a hatodik  hely és a kupaezüst szép eredmény, ezért a tulajdonosi kör egyhangúlag kérte a munka folytatására - tudtuk meg Gráczer Györgytől, a Falco-Szova KC Szombathely ügyvezetőjétől. 

- A tárgyalásokat már a Magyar Kupa négyes döntője előtt elkezdtük, és nem volt nehéz dűlőre jutni a szakvezetővel, szívesen maradt. Két szezonra szóló szerződést kötöttünk, de a második idényre szóló kontraktus csak akkor lép életbe, ha a csapat teljesít bizonyos alapelvárásokat. Az már biztos, hogy Lazics mester a következő idényben nem számít Krasznai Tibor, Kiricsi László és Horti Bálint játékára. Nem tagadom, már több kiszemelt játékossal tárgyalásban állunk. A megbeszéléseket vélhetően azután gyorsítjuk fel, hogy Lazics edző a jövő hétfőn visszatér néhány napos pihenőjéről Szerbiából. A magyar maggal is azután kezdjük el a megbeszéléseket. A volt légiósaink közül Fraziert mindenképpen marasztalná régi-új edzőnk, kérdés, hogy ez sikerül-e, hiszen remek szezont futott, vélhetően sok ajánlat közül válogathat. Néhány nap múlva talán már több konkrétumot mondhatok - zárta szavait Gráczer György.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!