Kilenc ember ellen sem ment: Vasas-Szombathelyi Haladás 0:0 (nyilatkozatokkal)

A Soproni Liga 27. fordulójában a közel félórán keresztül kilenc ember ellen játszó Haladás nem tudta begyűjteni a három pontot a Vasas otthonában. A két kiállítás a szombathelyieket zavarta meg jobban.

Pum András

VASAS SC-SZOMBATHELYI HALADÁS 0:0

Budapest,Illovszky-stadion, 1200 néző, játékvezető: Kovács II.

VASAS: VÉGH - BALOG, GÁSPÁR, MILEUSNIC, MENDOZA - PAVICEVIC, DOBRIC, BELICZKY, DOS SANTOS  - BENOUNES, HREPKA.

HALADÁS.: RÓZSA - CSONTOS, PATERNOTTE, LENGYEL, TÓTH P. - SIMON Á., MOLNÁR, HALMOSI - NAGY G., OROSS, SIPOS.

Egységben az erő: ez is lehet akár a Haladás tavaszi sikersorozatának a titka. A Fáy utca felé menet ugyanis a Hungária körúton a Haladás öt sárga lapja miatt eltiltott hátvédje, Guzmics Richárd húzott el dudálva mellettünk. Az utánpótlás-válogatott labdarúgó is a fővárosba utazott, hogy a helyszínen szorítson a vasi sikerért. De itt van Schimmer Szabolcs és Irhás Ignác is.

Tíz perc van a kezdésig, elég lassan gyülekeznek a nézők, egyelőre nem lehetünk többen ötszáznál. A vasi szektorban momentán 30 Hali-drukker foglal helyet.

Borús az idő az Illovszky-stadion felett, de kellemes, 22 fokos időben melegítenek a csapatok. Egy cseppet bővült a vasi tábor létszáma: félszáz zöld-fehér szurkoló ücsörög a vendégszektorban. A Rocky című klasszikus betétdalára, az " Eye of the Tiger" című számra kocognak ki a csapatok a gyepre. A Vasas piros-kék csíkos felsőben, kék sportszárban, a Haladás fehér-zöld-fehérben játszik.

A hazaiak kezdték a játékot.

2. perc: Dobric sarkalt a jobb oldalon Dos Santos elé, aki teljesen tiszta helyzetből, 15 méterről a kifutó Rózsa mellett a léc fölé emelt.

8. perc: Sipos jobb oldali szögletét a hosszú oldalon érkező Tóth Péter öt méterről alig fejelte a jobb sarok mellé.

13. perc: Egy ígéretes vasi ellencsapás végén Halmosi középre lőtt labdáját vágta kétségbeesetten szögletre Mileusnic.

20. perc: Simon jobb oldali beívelése után Halmosi lőhetett volna a kaputól hat méterre, ám a hátsóján becsúszó Balog olyannyira megzavarta a vasi középpályást, hogy a jobb sarok mellé lőtt.

24. perc: Dobric jobb oldali szögletét az üresen hagyott Dos Santos öt méterről bólintotta a bal sarok mellé.

27. perc: Beliczky sarkalt a jobb szélen Dos Santos elé, aki nyolc méterről órási lövést eresztett kapura, Rózsa bravúrral tenyerelte szögletre a labdát. Általános meglepetésre a játékvezető kirúgást ítélt.

37. perc: Simon Ádám rúgott oda hátulról Dobricnak, sárga lap.

38. perc: Dos Santos jobb oldali szabadrúgását Gáspár magasan felugorva, nyolc méterről a bal sarok mellé fejelte. Ez bizony nagy helyzet volt...

A Vasas többet tesz egyelőre a győzelemért - ahogy szokták mondani. A Haladás ugyan felépíti támadásait, de aztán a tizenhatosnál el is halnak az akciók.

45. perc: Hrepka 19 méteres szabadrúgása a felső lécről a gólvonalra, majd onnan a mezőnybe pattant. Az angyalföldi szurkolók kórusban szidják a játékvezetőt - szerintük ez gól volt. Szerintünk nem.

Vége az első félidőnek, a Vasasnak ugyan több helyzete adódott, ám a Haladás olykor ügyesen játszott a mezőnyben, igaz, nagy vasi lehetőséget még nem jegyezhettünk fel. El kell ismerni, a félidő második fele viszont az angyalföldi csapaté volt.

Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

48. perc: Sipos bal oldali, 12 méteres, lapos, bal sarokra tartó lövését vetődve tenyerelte ki Végh.

50. perc: csere a Vasasban, Dos Santos helyére Majoros érkezett.

51. perc: Dobric rúgta meg Molnárt, sárga lap.

53. perc: Beliczky szólózott a szombathelyi védők mellett, 18 méterről lőtt, Rózsa óriási bravúrral védett.

55. perc: Pavicevic rúgott oda Nagynak, ez is sárga lap.

57. perc: csere a Haliban, Sipos le, Iszlai be.

59. perc: Benounes tekerte be jobb oldalról a labdát, Hrepka érkezett, de tizenegy méterről a jobb alsó sarok mellé fejelt.

62. perc: Dobric csúszott oda csúnyán Molnárnak a felezővonalnál, sárga lap. Miután ez már a második ilyen színű kártyája volt a szerb játékosnak, Kovács kiállította. Jogos volt az ítélet, ennek ellenére a tribünön ülő Vasas-szurkolóknál újabb mélypontra ért a bíró indexe.

66. perc: már csak kilencen a hazaiak! Hrepka rúgta fel Iszlait, sárga lap. Majd megjegyzést tett a bíróra, Kovács pedig őt is kiállította.

72. perc: Mileusnic rúgta meg Tóthot, sárga lap. Csere a Haladásban, Simon le, Kenesei be.

Most aztán alaposan megváltozott a játék képe, beszorult a Vasas, támad a Haladás.

75. perc: csere a Vasasban, Beliczky helyett Bakos a pályán.

76. perc: Nagy Gábor emelt be jobbról, ám Kenesei a kaputól 12 méterre rosszul találta el a labdát, amely a bal sarok mellett gurult ki.

78. perc: Tóth Péter rúgta meg Benounest, sárga lap.

79. perc: csere a Haladásban, Oross le, Simon Attila be.

A hazaiak kétségbeesetten vagdossék előre a labdákat, általában nyolc emberrel bekkelnek. Támad a Hali a három pontért, de egyelőre minden próbálkozást hárít a Vasas-védelem.

87. perc: Nagy passzolt középre Keneseinek, aki fordulásból tíz méterről a jobb sarok mellé lőtt.

Három perc a hosszabbítás.

Vége a mérkőzésnek, a Haladás ugyan majd" félórán keresztül kettős emberelőnyben játszott, de végül meg kellett elégednie az egy ponttal.

MESTERMÉRLEG

Giovanni Dellacasa:- Nehéz értékelni ezt a mérkőzést, aki itt volt, úgyis látta mi történt. Az első félidőben sok helyzetünk, talán egy gólt is lőttünk...Gratulálok a fiúknak, hiszen kettős emberhátrányban is jól játszottak a fiúk, nem elégedtek meg a döntetlennel akkor sem, a szívük vitte előre őket. Ebből adódóan fitikálisan sem volt problémánk. Ami a kiállításokat illeti: véleményem szerint a bírónak inkább pszichológiát kellett volna alkalmaznia, azaz szólhatott volna egyik-másik játékosomnak, hogy még egy ilyen szabálytalanság és kiállítom.

Róth Antal: - Jól kezdtük a mérkőzést, kontroll alatt tartottuk a játékot, de a végjátékban nem voltunk elég pontosak. A félidő második felében visszaestünk - vagy talán inkább feljött a Vasas. Szünet után a két kiállítás alapvető felfogásbeli különbséget hozott. Érdekes módon mi lettünk idegesebbek a kettős emberelőnytől, kapkodóbbá vált a játékunk, nem voltunk elég türelmesek. Kilenc ember ellen élni kellett volna az eséllyel.

 

OLDALTÖRÉS: A forduló további eredményei: Kiesett a Diósgyőr


A forduló további eredményei: Kiesett a Diósgyőr


A forduló további eredményei: Kiesett a Diósgyőr


A forduló további eredményei: Kiesett a Diósgyőr

Kaposvári Rákóczi-Győri ETO FC 1-3 (1-0) Kaposvár, 2000 néző, V: Vad II
Gólszerzők: Stanic (15.), illetve Petrók (69., öngól), Kink (80., 86.) 
Sárga lap: Gujic (16.), Oláh (72.), illetve Józsi (27.), Eugene (45.), Nicorec (80.), Reszli (92.)

Kaposvár: Milinte - Zahorecz, Petrók, Junior - Gujic, Maróti, Balázs, Pest K. (Reszli 76.), Stanic (Godslove 65.) - Oláh, Szepessy (Antanasijevic 61.)
Győr: Stevanovic - Babic, Djordjevic, Eugene (Pilibaitis a szünetben), Szabó O. - Koltai (Adilovic 41.), Fehér Z., Józsi, Kink - Nicorec (Dinjar 80.), Aleksidze

A legutóbbi négy bajnokijukat elvesztő kaposváriak a 15. percben Stanic ritkán látható bombagóljával szereztek vezetést, és a folytatásban is bátran vezették támadásaikat. A közönség jó iramú első félidőt láthatott.

Térfélcsere után a Győr sokat tett azért, hogy a maga javára fordítsa az eredményt, szinte végig fölényben játszott, Kink két mesteri találatával pedig megérdemelten vitte el a somogyi megyeszékhelyről a pontokat. A Kaposvár egymás után ötödször kapott ki, míg a harmadik helyen álló Győr négypontosra növelte előnyét a negyedik Zalaegerszeg előtt.

Nyíregyháza Spartacus-Lombard Pápa 3-1 (1-0). Nyíregyháza, 2500 néző, V: Kassai
Gólszerzők: Andorka (41.), Miskolczi (66., 11-esből), Abdelali (73.), illetve Gyömbér (58.)
Sárga lap: Abdelali (73.), illetve Mészáros M. (85.)

Nyíregyháza: Ovszijenko (Vojinovic 29.) - Miskolczi, Struhár, Balbinot, Hurt - Abdelali, Zabos, Davidov, Bosnjak (Pákolicz 45.) - Homma (Fekete Á. 90.), Andorka
Pápa: Szűcs L. - Quintero (Varga G. a szünetben), Tóth G., Farkas A., Mészáros M. - Rebryk, Fűzfa (Granát a szünetben), Gyömbér - Bárányos (Szabó Zs. 70.) - Abwo, Bali

A találkozó 19. percében Bali lépett ki a védők közül, Ovszijenko kivetődve elvette előle a labdát, Bali ugyan átugrotta, ám a térde ütközött Ovszijenko fejével. Hét percig ápolták a kapust, aki nem sokkal később jelezte, nem tudja folytatni. A több helyzetet kidolgozó hazai csapat megérdemelten szerzett vezetést az első félidőben.

A pápai egyenlítés után nagyobb sebességre kapcsolt a Nyíregyháza, ami gólokban is megmutatkozott.  Utóbb kiderült, hogy Ovszijenkónak az ütközés következtében felrepedt a szája, bedagadt a válla, szédült, ezért a cserét követően azonnal kórházba szállították.

Paksi FC-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0). Paks, 1000 néző, V: Oláh G.
Gólszerző: Lisztes (63.)
Sárga lap: Takács P. (53.), Rados (57.), Vukadinovic (61.)

Paks: Kovács A. - Horváth L., Éger, Fiola, Völgyi - Böde, Sipeki - B. Tóth (Lisztes a szünetben), Kiss T. (Heffler 87.), Vayer - Tököli
DVTK: Rados - Vukadinovic, Gal, Supic, Polényi - Takács P. (Somorjai 77.) - Kovács Sz. (Zsivoczky 53.), Dobos (Huszák 66.), Lippai, Bacsa - Roszel

A már a forduló előtt is szinte biztos kiesőnek számított Diósgyőr többnyire a védekezéssel volt elfoglalva az első félidőben, de miután kapusa jó formában védett, őrizte a döntetlent. A második félidőben végig nyomasztó fölényben játszott a Paks, még egy 11-est is kihagyott, végül a nagy nyomás eredményt hozott. A Tolna megyeiek első tavaszi győzelmüket aratták, a vendégek pedig hivatalosan is kiestek az élvonalból.

ZTE FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-1). Zalaegerszeg, 2338 néző, V: Bede
Gólszerző: Panikvar (14., öngól)
Sárga lap: Miljatovic (59.), Kocsárdi (92.), illetve Debreceni (24.), Diego (45.), Botis (50.), Coira (73.), Nagy Z. (77.)

ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Kovács G., Panikvar (Szalai a szünetben) - Magasföldi, Schultz (Rajcomar a szünetben), Máté, Kamber - Balázs, Rudnevs (Petneházi 77.)
Honvéd: Németh G. - Takács Á., Botis, Debreceni, Hajdú - Nagy Z. (Abass 80.), Akassou, Coira, Diego - Bajner (Ábrahám 53.), Palásthy (Bojtor 85.)

Álmosan kezdett a ZTE és ez megbosszulta magát, mert - szerencsés körülmények között ugyan, de - a Honvéd szerzett vezetést a meccs elején, s az első 45 percben a fővárosiak akarata érvényesült. Szünet után nagy lendülettel kezdett a hazai csapat, mezőnyfölényt harcolt ki, a Honvéd azonban jól védekezett és végül kicsikarta a három pontot.

Ferencváros - Kecskeméti TE-ERECO 3-2 (3-0). Albert Stadion, 3000 néző, v.: Fábián
Gólszerzők: Ferenczi (3., 11-esből), Elding (12.), Morrison (35.), illetve Montvai (50.), Csordás (75.)
Sárga lap: Stockley (16.), Abdi (52.), Ferenczi (90.), illetve Cukic (65.)
Kiállítva: Rósa D. (79.)

Ferencváros: Megyeri - Csizmadia, Dragóner, Tutoric, Stockley - Doherty (Lipcsei 68.), Morrison, Tóth B., Abdi (Rósa D. 73.) - Ferenczi, Elding (Schembri 81.)
Kecskemét: Holczer - Némedi, Gyagya, Lambulic, Farkas I. (Csordás 72.) - Bori, Cukic, Savic (Bagi 29.), Alempijevic (Simon A. 55.) - Litsingi, Montvai
    
Rögtön a mérkőzés elején egy erősen vitatható büntetőből vezetést szerzett a hazai csapat, mely után a vendégek képtelenek voltak egyetlen épkézláb akciót is vezetni. A zöld-fehérek ezzel szemben sorra alakították ki a helyzeteket, és a szünetben 3-0-ra vezettek.
 
A fordulást követően hamar szépített a kecskeméti alakulat, egyre inkább kijött a szorításból, Csordás pedig a 75. percben egy gólra hozta fel csapatát. Ráadásul Rósát négy perc múlva egyből piros lappal kiállította Fábián játékvezető, ezzel nagy esélyt kaptak a lila-fehérek, de egyenlíteni már nem tudtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!