Nincs gazdája a Király utcai belső udvarnak

Szombathelyen a Király utca 9, 11, 13, 15-ös épületek mögötti udvart eső után pocsolyák tarkítják. Gyakran szemetes, fűnyírás ugyan időnként történik, de a lenyírt füvet már nem viszik el. A terület piros parkolóövezet, mégsincs felfestett, tisztességesen kialakított parkolóhely, az autósok oda állnak, ahová tudnak.

Peltzer Géza

- Sokan leteszik a kocsijukat, a szemetet pedig kidobják az ablakon - hallom Szép Judittól, az egyik lakótól.- Én szoktam összeszedni a  szemetet, sőt összetakarítottam egy hónapja az egész területről a mocskot. Egy kisebb teherautónyival vittek el innét papírhulladékot, műanyagpalackot, sörös dobozt. Ez nem az én dolgom lenne, mert ez közterület, a városnak kellene  gondoskodnia a rendről, tisztaságról. Azt tessék elképzelni, hogy csak húsvét után vitték el a kidobált karácsonyfákat, a lenyírt füvet rendszeresen itt hagyják. Ha esik, utána tócsák virítanak a területen. -

A hölgy panaszt tett a parkolási felügyeletnél és a kommunális osztályon is. A városházán azt a választ kapta, hogy nincs erre pénz, majd a tisztviselő kisétált a szobából, szó nélkül otthagyva őt, mégcsak elnézést sem kért. A parkolási felügyelet állítólag rendesebb volt. Kijöttek, fényképeztek, sőt ki is küldtek embereket, akik összeszedték a szemetet. A hölgy javasolta, hogy helyezzenek ki kukákat a területre, akkor talán kevesebb lenne a szemét. Erre azt a választ kapta, hogy azokat ki is kellene üríteni.

A terület gidres-gödrös, időnként megjelenik egy-egy teherautó, aztán az emberek szürke kaviccsal, és valami porszerű anyaggal töltik fel a mélyedéseket.

- Ennek semmi értelme sincs - kommentálta a munkafolyamatot a hölgy, mert mindig ismét megjelennek meg a gödrök, és mindenütt szállt a por. A megoldás az lenne szerintem, ha rendes parkolóhelyeket alakítanának ki, leaszfaltoznák a területet. -

Kíváncsiak lettünk volna az önkormányzat véleményére is, de a kommunális osztály vezetője nem volt benn. Mivel a hölgy nem tudta megmondani kivel beszélt, és panaszának nincs nyoma, lehetetlen kideríteni, miről is volt szó közte és az alkalmazott között. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!