Nyolcadik helyet ért a négy szombathelyi gól: Haladás-Paks 4:0

Különösebb megerőltetés nélkül, simán, 4:0-ra nyert a Haladás a Paks elleni szezonzárón. Róth Antal tanítványai így a nyolcadik helyen zárták a 2009/2010-es szezont.

Pum András

SZOMBATHELYI HALADÁS-PAKSI FC 4:0 (3:0)

SZOMBATHELY, JÁTÉKVEZETŐ: BERGER.

SZOMBATHELYI HALADÁS: RÓZSA - CSONTOS, GUZMICS, LENGYEL, TÓTH P. - SIMON Á., ISZLAI, HALMOSI - NAGY G., OROSS, SIMON A.

PAKSI FC: KOVÁCS A. -  NIKOLOV., ÉGER, FILÓ, HORVÁTH L. - BARTA, HEFFLER, SIPEKI, BÁLÓ -  BÖDE, VAYER.

A vendégeknél Tököli és Lisztes is a Haladás-büfében ücsörgött a kezdés előtt, ebből kifolyólag egyikük sem kezd a találkozón. A vasiaknál az előzetesen megaodtt összeállítás egy helyen változott: Sipos helyett Simon Attila került a kezdőbe.

A Haladás kezdte a játékot.

2. perc: Barta jobb oldali szögletét a rövid saroknál érkező Heffler csúsztatta öt méterről a léc fölé.

A szombathelyiek fehér-zöld-fehérben, a paksiak világos kék felsőben, sötétkék nadrágban és sötétkék sportszárban játszanak.

10. perc: Böde 21 méteres, lapos, bal sarokra tartó lövését biztosan fogta Rózsa.

14. perc: 1:0!!!Halmosi jobbról végzett el szögletet, remekül ívelt középre, a hosszú oldalon érkező Lengyel hat méterről félmagasan a jobb sarokba fejelt. (1:0).

20. perc: Simon Attila lépett be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, ám gyatrán, laposan Kovács kezébe lőtt.

A gól óta egyértelműen a Haladás irányítja a játékot, a paksiak a nehezen megszerzett labdáikat villámgyorsan el is ajándékozzák.

27. perc: Sipeki öklelte fel Iszlait, sárga lap a jutalma.

28. perc: 2:0!!!Oross remek labdával ugratta ki a védők közül kilépő Halmosit, aki balról, tíz méterről laposan a bal sarokba lőtt. A labda a bal kapufáról pattant a hálóba.(2:0). Csere a Haladásban, a sérült Simon Ádámot Lattenstein váltotta.

30. perc: Csontos jobb oldali beadását Simon Attila nyolc méterről alig fejelte a léc fölé.

31. perc: kettőcsere a Paksban, Barta és Fiola helyett Vári és Szabó János a pályán.

33. perc: Szabó János ütött bele kézzel a labdába, a két perccel korábban beállt hátvéd máris kapott egy sárgát.

38. perc: Böde harcolt Lengyellel a Haladás térfelének közepén, a vasi játékos szabálytalankodott, a paksiak jöhettek szabadrúgással. Böde azonban odarúghatott Lengyelnek, mert nagy meglepetésre Berger játékvezető egyből kiállította a vendégek játékosát.

39. perc: Berger játékvezető kikocogott a kispadhoz, majd elküldte a kispadról a vendégek reklamáló kapusedzőjét, Heizner Jánost.

40. perc: 3:0!!! Halmosi jobb oldali szögletét Oross nyolc méterről a bal felső sarokba bólintotta (3:0).

Egy perc a hosszabbítás.

46. perc: Oross 19 méteres lövése Égeren megpattanva centikkel kerülte el Kovács kapujának bal sarkát. A kapus csak szemmel követte az eseményeket.

Vége az első félidőnek, a Haladás különösen az első gólt követően hatalmas fölényben futballozik, és teljesen megérdemelten vezet 3:0-ra.

 Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

50. perc: Heffler ébredt fel leghamarabb a második játékrészben, 25 méteres lövése azonban másfél méterrel elzúgott a léc felett.

56. perc: Halmosi szerzett labdát, majd pár lépés után kapura lőtt, ám a labda a kapu mellé-fölé szállt.

Közben feltűnt a nézőtéren az Osasuna légiósa, Vadócz Krisztián is.

63. perc: Vayer 22 méteres, kellemetlenül csavarodó lövését kisebb nehézségek árán gyűjtötte be Rózsa.

Szép csendben csordogál a mérkőzés, a Haladás nyugodtan építgeti támadásait, a Paks viszont nem sokat tud hozzátenni a játékhoz.

71. perc: csere a Haladásban, Nagy Gábor helyett Irhás a pályán.

75. perc: 4:0!! Simon Attila szlalomozott át a védőkön, majd úgy tűnt, hogy elveszti a labdát, ám a bőrgolyó egy paksi lábról Irhás elé került, aki 15 méterről a kiinduló Kovács mellett félmagasan a bal sarokba lőtt (4:0).

76. perc: csere a Paksban, Horváth Leventét Mészáros váltotta.

77. perc: Halmosi jobb oldali szöglete után Tóth Péter a kaputól 13 méterre rosszul találta el a labdát, amely azonban így is elvánszorgott a jobb kapufáig, majd onnan Kovács kezébe gurult.

79. perc: Vayer cselezgetett a bal oldalon, majd a középen érkező Bálóhoz passzolt, aki 16 méterről laposan a bal sarok mellé lőtt.

87. perc: Iszlai rúgta fel Hefflert, sárga lap. Iszlainak ez volt az utolsó megmozdulása a meccsen, Róth Antal Bogadnovicot küldte be helyére.

88. perc: Lengyel rúgta meg Vayert, sárga lap.

Vége a mérkőzésnek, a Haladás magabiztosan tartotta otthon a három pontot, a Róth-csapat ezzel a nyolcadik helyen zárt a bajnokságban.

MESTERMÉRLEG

Róth Antal: - Először is gratulálok a paksiaknak, hogy az előző fordulóban sikerült kivívniuk a bentmaradást. Mi mélyről indultunk, hiszen a hetedik forduló után négy ponttal az utolsó helyen álltunk. Elsősorban saját magunkat kellett legyőzni ahhoz, hogy feljebb lépjünk, ez sikerült, ezért a lefújás után az öltözőben valamennyi játékosomnak gratuláltam - nem csak a mai, hanem a korábbi teljesítményéhez is. Reméljük a jövőben nem kerülünk ilyen veszélyzónába mint ebben a szezonban. Ami a mai meccset illeti: különösen a második félidőben volt nehéz dolgunk, hiszen a Paks nem hagyott területet futballozni. A szezon végére fizikálisan és létszámban is megcsappantunk, de örülök, hogy szépen zártuk a bajnokságot. Ráadásul ahogy tudom, a nyolcadik helyért külön célpréiumot is kapnak a fiúk, ezért igazi tétje csak számunkra volt a találkozónak.

Kis Károly: .- Gratulálok a szombathelyieknek, teljesen megérdemelten nyertek. Szerdán létfontosságú meccsen kiharcoltuk a bentmaradást, ez azonban áldozatokkal is járt, hiszen ezúttal Tököli, Lisztes és Kiss Tamás sem játszhatott ma. A mai mérkőzés is megmutatta egész éves hibáinkat, ezekből tanulnunk kell. A következő szezonban más szerkezetű, más stílusú csapatot láthatnak majd a szurkolók. Ehhez azonban nem holnapután, hanem már holnap el kell kezdeni dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!