Bővülő kerékpárút-hálózat Körmenden

A körmendi önkormányzat nagy hangsúlyt helyez a kerékpárút-hálózat bővítésére. Nemrég 980 méteres szakaszt adtak át a városközpontból kiindulva, a munkákat folytatják.

Kozma Gábor

A közlekedés biztonságát nagyban növeli, ha a forgalom egy része kerékpárútra terelődik.

Körmenden június 16-án adták át a Rákóczi úton, a Mátyás király utca és a Nefelejcs utca között kiépített kerékpárutat. Az 57 milliós beruházáshoz 30 millió forint támogatást nyújtott a Közlekedési Koordinációs Központ. A kiépített szakasz hossza 980 méter. Három új lejárót is kiépítettek a Kauz rét felé.  

Bebes István polgármester elmondta, hogy nem csak a szennyvízhálózat bővítését, a közúthálózat felújítását tartják szem előtt, hanem a kerékpárút-hálózat bővítését is.
 
- A most átadott szakasz nem jelenti azt, hogy befejeztük volna  a korszerűsítést. Készen vannak  már a folytatásra, jelesül a Nefelejcs utca és a horvátnádaljai városrész közötti kerékpárútra is a terveink. Jogerős építési engedéllyel rendelkezünk. Ez  több mint 3 kilométernyi  bővülést jelenthet, amihez szintén szeretnénk pályázati forrásokat igénybe venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!