Két késszúrás vetett véget párja életének - Kilenc év börtön Bundzsa gyilkosának

Nem jogerősen kilenc év börtönre ítélte a bíróság azt a nőt, aki egy évvel ezelőtt két késszúrással megölte az élettársát Szombathelyen az Óperint utcai hídon.

Simon Erzsébet

- Jaj, istenem, vizet, vizet! Nem én voltam, nem én! - rikoltozta kétségbeesetten az ítélet hallatán csütörtökön a Vas Megyei Bíróságon H. Mónika, miután a bíró kihirdette a végzést: kilenc évet kell börtönben töltenie az asszonynak, mert megölte az élettársát.

A tragédia tavaly június 18-án késő este történt, az Óperint utcai hídon. Ott kapott elő egy kisebb konyhakést a nő, s szúrta nyakon gyors egymásutánban kétszer azt a börtönből májusban szabadult férfit, akit roma körökben Bundzsaként ismertek, s akivel néhány héttel korábban élettársi kapcsolatot létesített. H. Mónika már a rendőrségi kihallgatásakor beismerte, hogy ő vetett véget a férfi életének, s csütörtökön a bíróságon is bűnösnek vallotta magát.
Mégis, amikor elhangzott az ítélet, a tárgyalás során mindvégig nyugodt, szinte közömbös vádlott kiborult. Dr. Rácz József bíró kénytelen volt kivezettetni a tárgyalóteremből. Az emberöléssel vádolt nő  pere csütörtök reggel kezdődött H. Mónika meghallgatásával, aki elismerte a bűnösségét, ám a vallomástételt megtagadta azzal, hogy fenntartja az ügy nyomozati szakaszában általa elmondottakat.

Eszerint az öt gyermekes asszony akinek két idősebb gyermeke már állami gondozásban volt , a három kisebbet azok apjával együtt nevelte addig, amíg össze nem jött Bundzsával. Akkor otthagyta a Papaként emlegetett K. Istvánt  a  kedvéért.  Papa tavaly június 17-én állami gondozásba adta a három közös gyereküket, emiatt az asszony nagyon elkeseredett, összeveszett a volt élettársával, s inni kezdett.

Másnap Bundzsával  - akire szintén neheztelt a gyermekek sorsának alakulása miatt - folytatták az italozást, kocsmákban és a nő anyjánál is. Ott szóváltásba keveredtek Papa egy nőrokonával, aki megfenyegette a párt. Bundzsa - védekezésképpen - zsebre vágott egy kisebb konyhakést, amit később odaadott a párjának. Az egyik borozóból éjjel taxival mentek az Óperint utcai benzinkúthoz, hogy cigarettát vegyenek.

A taxi nem várta meg őket, emiatt  a nő és a férfi ismételten szóváltásba keveredett. Amikor a Perint hídjára értek, a nő előkapta a kést, és kétszer nyakon szúrta Bundzsát. Az igazságügyi orvos szakértő szerint ez okozta a férfi halálát.

H. Mónikán is voltak sérülések, ám azokat a gyermekeinek apja, és annak két nőrokona okozta, amikor megverték akkor este az utcán. Erről tanúként maguk számoltak be a bíróság előtt, s ellenük garázdaság miatt eljárás is folyik.

A bíróság a vádlott beismerése, tárgyi  és egyéb bizonyítékok alapján emberölés bűntettében találta bűnösnek H. Mónikát. Főbüntetésül kilenc év börtönre ítélte, a közügyektől hat évre eltiltotta, s 1,7 millió forint perköltség megfizetésére kötelezte. Az ügyész tudomásul vette a határozatot, a védő és a vádlott enyhítésért fellebbez. Az ítélet nem jogerős. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!